Sosyal Medya

Makale

Bu Savaşın Galibi Müslümanlar Olmayacaktır

Ortadoğu fokur fokur kaynıyor.

Suriye, Mısır, Irak, derken ÅŸimdi de Yemen'de çatışmalar baÅŸladı.

Vuran da Müslüman vurulan da Müslüman.

Adım adım MEZHEPLER SAVAŞINA doğru gidiyoruz.

Galiba biz Büyük OrtadoÄŸu Projesini (BOP) yanlış yorumlamışız; ya da " cambaza bak...!" misali dikkatimizi BOP'a çevirip Mezhepler Savaşıyla bizi vurmanın planını yaptılar.

Maalesef geçmiÅŸten ibret almıyoruz:

Ne Peygamber Efendimizin vefatından sonra yaÅŸanan siyasi çalkantılardan ders çıkarmışız ne de Avrupa’nın 400 yıl önce yaÅŸadığı mezhepler savaşından.

Hz Osman sonrasındaki iç savaşın aktif gurupları (Hariciler, Sünniler ve Åžiiler) bugün yine sahnede.

Sünni ülkelerin büyük çoÄŸunluÄŸunun ABD/Batı güdümünde olmaları münasebetiyle Ä°slam/Ümmet namına kayda deÄŸer bir icraat beklenmiyordu.

Harici zihniyetten zaten tarih boyunca akıllı bir ÅŸey görülmedi.

Açıkçası benim için Ä°ran büyük bir hayal kırıklığı oldu:

Devrim sonrası üstlendiÄŸi misyon, sahip olduÄŸu entelektüel birikim ve Åžia'nın genlerindeki zulme/zalime karşı kıyam ruhu, ümmetleÅŸme adına benim için umut olmuÅŸtu.

Biz mi çok saftık yoksa önüne çıkan Büyük Åžii Ä°mparatorluÄŸu fırsatı mı Ä°ran'ın aklını başından aldı, bilmiyorum. Ama sonuçta Ä°ran bugün büyük bir hıyanet içerisinde.

Ä°ran için varsa yoksa Pakistan'dan Lübnan'a; Körfez boyunca Irak'tan Yemen'e kadar tüm Arabistan Yarımadasında bir Åžii/Pers Ä°mparatorluÄŸu kurmak.

Ayrışmamız sadece mezhebi/itikadi deÄŸil, inanç çatışmasıyla beraber etnik çatışmaların da önü açılmış. Kürtler, OrtadoÄŸu’da etnik çatışmanın merkezine oturtulmaya çalışılıyor.

Ä°slam coÄŸrafyaları çaresiz; çaresiz toplumların öfkesi büyük olur. Ve bu öfke ilk önce kendi içine patlar. Aynı milletten, aynı inançtan insanlar ceviz kabuÄŸunu doldurmayacak gerekçe ve iddialarla birbirilerini katletmeye baÅŸlarlar.

Batı/Emperyal Güçler, Afrika’da, UzakdoÄŸu’da, Latin Amerika’da yüzyıllardır bu taktiÄŸi uyguladılar; insanları birbirilerine kırdırarak yönlendirdiler/yönettiler.

Åžimdi sıra Ä°slam coÄŸrafyalarında; “Ä°slam’a karşı Ä°slam” projesiyle önce milliyetçilikle vurdular/ayırdılar, ÅŸimdi de mezhepçilikle bu ayrışmayı daha da derinleÅŸtiriyorlar.

Kutsal Roma Germen Ä°mparatorluÄŸunda baÅŸlayıp Avrupa’ya yayılan mezhep savaÅŸları 30 yıl sürdü. 30 yılın sonunda Voltaire'in deyimiyle “ortada ne Roma, ne Ä°mparatorluk ne de Kutsallık kalmıştı”.

EÄŸer aklımızı başımıza almazsak uzun bir savaÅŸtan sonra ortada ne Sünnilik, ne Åžiilik ne de Müslüman kalacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.