Sosyal Medya

Makale

Bu Savaşın Galibi Müslümanlar Olmayacaktır

Ortadoğu fokur fokur kaynıyor.

Suriye, Mısır, Irak, derken şimdi de Yemen'de çatışmalar başladı.

Vuran da Müslüman vurulan da Müslüman.

Adım adım MEZHEPLER SAVAŞINA doğru gidiyoruz.

Galiba biz Büyük Ortadoğu Projesini (BOP) yanlış yorumlamışız; ya da " cambaza bak...!" misali dikkatimizi BOP'a çevirip Mezhepler Savaşıyla bizi vurmanın planını yaptılar.

Maalesef geçmişten ibret almıyoruz:

Ne Peygamber Efendimizin vefatından sonra yaşanan siyasi çalkantılardan ders çıkarmışız ne de Avrupa’nın 400 yıl önce yaşadığı mezhepler savaşından.

Hz Osman sonrasındaki iç savaşın aktif gurupları (Hariciler, Sünniler ve Şiiler) bugün yine sahnede.

Sünni ülkelerin büyük çoğunluğunun ABD/Batı güdümünde olmaları münasebetiyle İslam/Ümmet namına kayda değer bir icraat beklenmiyordu.

Harici zihniyetten zaten tarih boyunca akıllı bir şey görülmedi.

Açıkçası benim için İran büyük bir hayal kırıklığı oldu:

Devrim sonrası üstlendiği misyon, sahip olduğu entelektüel birikim ve Şia'nın genlerindeki zulme/zalime karşı kıyam ruhu, ümmetleşme adına benim için umut olmuştu.

Biz mi çok saftık yoksa önüne çıkan Büyük Şii İmparatorluğu fırsatı mı İran'ın aklını başından aldı, bilmiyorum. Ama sonuçta İran bugün büyük bir hıyanet içerisinde.

İran için varsa yoksa Pakistan'dan Lübnan'a; Körfez boyunca Irak'tan Yemen'e kadar tüm Arabistan Yarımadasında bir Şii/Pers İmparatorluğu kurmak.

Ayrışmamız sadece mezhebi/itikadi değil, inanç çatışmasıyla beraber etnik çatışmaların da önü açılmış. Kürtler, Ortadoğu’da etnik çatışmanın merkezine oturtulmaya çalışılıyor.

İslam coğrafyaları çaresiz; çaresiz toplumların öfkesi büyük olur. Ve bu öfke ilk önce kendi içine patlar. Aynı milletten, aynı inançtan insanlar ceviz kabuğunu doldurmayacak gerekçe ve iddialarla birbirilerini katletmeye başlarlar.

Batı/Emperyal Güçler, Afrika’da, Uzakdoğu’da, Latin Amerika’da yüzyıllardır bu taktiği uyguladılar; insanları birbirilerine kırdırarak yönlendirdiler/yönettiler.

Şimdi sıra İslam coğrafyalarında; “İslam’a karşı İslam” projesiyle önce milliyetçilikle vurdular/ayırdılar, şimdi de mezhepçilikle bu ayrışmayı daha da derinleştiriyorlar.

Kutsal Roma Germen İmparatorluğunda başlayıp Avrupa’ya yayılan mezhep savaşları 30 yıl sürdü. 30 yılın sonunda Voltaire'in deyimiyle “ortada ne Roma, ne İmparatorluk ne de Kutsallık kalmıştı”.

Eğer aklımızı başımıza almazsak uzun bir savaştan sonra ortada ne Sünnilik, ne Şiilik ne de Müslüman kalacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.