Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Orta Doğu dışındaki ülkelerin 100 bin Suriyeli sığınmacıya kapılarını açmasını istedi.
2013 yılında sadece 31 Suriyeliyi ülkeye kabul eden ABD, insan hakları kuruluşları tarafından eleştiriliyor. Felek Zubi, ülkedeki az sayıda Suriyeli mülteciden biri.
BM’nin Suriye Özel Temsilcisi İbrahimi, Suriyeli muhalifler ile rejim heyetleri arasındaki görüş ayrılıklarının büyük olduğunu belirterek, "Buzlar yavaş da olsa eriyor" dedi.
Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Muiznieks, Suriyeli sığınmacılara tam anlamıyla destek olan tek ülkenin Türkiye olduğunubelirtti.
''Sana İhtiyacım Var'' kampanyasında ilk etapta 20 tır yardım malzemesi Suriyeli sığınmacılara ulaştırıldı.
Gaziantep'in Nizip ilçesindeki çadır ve konteyner kentte barınan Suriyeli öğrenciler karnelerini aldı
Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara yaptığı yardımlar üç yılda 2,5 milyar doları aşarken, aynı dönemde BM, AB ve ABD 200 milyon dolar destekte bulundu.
BM Genel Sekreteri Ban, Erbil'de Suriyeli sığınmacıların kaldığı Kevırgosık Kampı'nı ziyaret ederek, ""Kampta gördüklerim can sıkan bir manzara" dedi.
İspanya'nın Kurtuba kentinde toplanan Suriyeli muhalif gruplar, uluslararası toplumdan, Esed rejiminin geçiş döneminde hiçbir rol üstlenmeyeceğinin garanti edilmesini istedi.
Cenevre-2 Konferansı öncesinde 150 kadar Suriyeli muhalif, 9-10 Ocak'ta İspanya'nın güneyinde Endülüs bölgesindeki Cordoba kentinde toplanacak.
Türkiye’deki Suriyeli mülteci sayısının yılsonuna kadar bir milyona çıkması bekleniyor. Türkiye mülteci sayısının artmasıyla birlikte imkânlarının da sınırına yaklaşıyor.