Sosyal Medya

Dünya

Washington Ulusal Katedrali'nde ilk kez cuma namazı

Washinton'da bulunan Ulusal Katedral'de ilk kez 100 kişilik bir Müslüman cemaat tarafından Cuma namazı kılındı



ABD’nin baÅŸkenti Washington’daki tarihi Washington Ulusal Katedrali’nde ilk kez cuma namazı kılındı.

Bazı Amerikan baÅŸkanlarının göreve geldiÄŸinde yemin törenlerinin gerçekleÅŸtirildiÄŸi ve yine ABD baÅŸkanları ve diÄŸer önemli devlet görevlilerinin cenaze merasimlerinin yapıldığı tarihi Washington Ulusal Katedrali’ndeki ilk cuma namazına sınırlı sayıda Müslüman davet edildi.

Güney Afrika’nın Washington Büyükelçisi Ä°brahim Resul’un önderliÄŸinde, bazı Müslüman sivil toplum kuruluÅŸlarının liderlerinin de aralarında bulunduÄŸu kadın ve erkeklerden oluÅŸan yaklaşık 100 kiÅŸilik cemaat, bir Hristiyan kadın tarafından namaz öncesinde protesto edildi.

Kadın, “Bu ülkede genelinde camiler inÅŸa ettik, sizi kabul ettik. Niçin kendi camilerinizde ibadetinizi yapmıyorsunuz ve kiliselerimizi bırakmıyorsunuz?” diye bağırdı.



Ezan, sivil toplum kuruluÅŸu Dulles Bölgesi Müslüman Toplumunun (ADAMS) imamı Muhammed Mecid tarafından okundu.

Namaz öncesi Müslümanları katedralde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını anlatan Rahibe Gina Gilland Campbell, daha önce Budist, Yahudi, Müslüman ve Ortodoks Hristiyanlar ile birçok inanca mensup kiÅŸilerle aynı çatı altında ortaklaÅŸa etkinlik düzenlediklerini kaydetti. Campbell, “Bugün de buraya hoÅŸ geldiniz” dedi.

DÜNYA BÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.