Sosyal Medya

Dünya

Kahraman Doktor'a Siyonistlerden Gazze'ye GiriÅŸ Engeli

İsrail saldırılarında çoğu çocuk onlarca Filistinliyi tedavi eden Norveçli doktor Gilbert’in Gazze'ye girişi İsrail tarafından yasaklandı.



Ä°srail’in saldırıları sırasında Gazze’deki Åžifa Hastanesi’nde çoÄŸu çocuk onlarcaFilistinliyi tedavi eden Norveçli doktor Mads Gilbert’e Gazze’ye giriÅŸ yasağı kondu. Ä°srail, Gilbert’in giriÅŸini “güvenlik sebebiyle” yasakladı.

Doktor Gilbert, Ä°srail’in Gazze’ye saldırdığı ve 2 binden fazla Filistinliyi öldürdüÄŸü son operasyon sırasında Åžifa Hastanesi’nde çoÄŸu çocuk yüzlerce kiÅŸiyi tedavi etmiÅŸti.

OBAMA'YA MEKTUP YAZMIÅžTI

Dünya onu ABD BaÅŸkanı Baracak Obama’ya yazdığı mektupla tanıdı. Gilbert, Obama’ya,“Kalbi ve gücü olan hiç kimse Åžifa’da bir gece geçirdikten sonra Filistinli insanların katledilmesine son vermeye ikna olmadan buradan ayrılmaz” demiÅŸti.

'Ä°SRAÄ°L YAKIYOR'

Gilber, 2009'da CBS televizyonuna verdiÄŸi röportajda, Ä°srail'in napalm benzeri beyaz fosfor bombası kullandığını, bu bombalardan yayılan  kimyasal dumanın çok acı veren, dinmeyen yanıklara neden olduÄŸunu, bazen eti kemiÄŸe kadar kavurabildiÄŸini söylemiÅŸti.

Gilbert’in Temmuz-AÄŸustos 2014’teki son saldırıda Filistinli doktorların tıp dergisi Lanchet'e yazdığı mektupta da imzası vardı:

'Ä°SRAÄ°L DEVLET TERÖRÜ UYGULUYOR' DEMÄ°ÅžTÄ°

“Biz, bilim insanları ve doktorlar olarak insanlığa karşı yapılan bu vahÅŸet karşısında sessiz kalamayız. Okurlarımıza da sessiz kalmamaları için sesleniyoruz. Abluka altındaki Gazze de insanlar, dünyanın en büyük ve en donanımlı ordularından biri tarafından sistematik bir ÅŸekilde öldürülmektedir.”

Gilbert ayrıca Ä°srail’in “yüksek derecede ve sofistike bir devlet terörü uyguladığını”söylemiÅŸti.

FÄ°LÄ°STÄ°N HALKINA CEZA

Gilbert bu yasakla ilgili The Local'a yaptığı açıklamada, “Ä°srail Devleti'nin yasalarına karşı bir tutumda bulunmadım, yanlış bir ÅŸey yapmadım. Konu benimle ilgili deÄŸil. Politik görüÅŸlerim nedeniyle Filistin halkı cezalandırılıyor” dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.