Vaka sayısının 4 bin 366'ya, ölümlerin ise 2 bin 218'e ulaştığı bildirildi.
Batı Afrika ülkesi Liberya giderek daha ciddi bir boyut kazanan Ebola virüsü salgınıyla mücadele etmeye çalışırken herhangi bir gerekçe göstermeden ülkeyi terk eden 10 hükümet yetkilis
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Batı Afrika'da Ebola salgını nedeniyle ölenlerin sayısının 1900'ü geçtiğini, ölümlerin yüzde 40'ının son üç hafta içinde gerçekleştiğini belirtti.
Ebola ile mücadele için Liberya’da bulunan ABD’li doktorun virüsü taşıdığı kesinleşti. Gıda stoklarının azaldığı ülkede görev yapan birçok doktor ise greve başladı.
BM Gıda ve Tarım Örgütü konuya ilişkin rapor yayımladı.
Liberya’nın başkenti Monrovia’da Ebola nedeniyle bir mahallede uygulanan karantinanın kaldırılması halkı sokaklara döktü.
Dünya Sağlık Örgütü Batı Afrika'daki Ebola salgınının yayılmaya devam ettiği ve ölümlerin katlanarak artabileceği uyarısında bulundu.
Sierra Leone'de şimdiye kadar 392 kişi Ebola virüsü yüzünden hayatını kaybetti. Kailahun, ülkede virüsten en kötü şekilde etkilenen bölge ve karantina altında.
Rusya, Ebola virüsüne karşı deneysel aşı hazırladıklarını ve bu aşının ilk denemelerinin olumlu sonuçlandığını bildirdi.
Ebola nedeni ile 3 bin 500 vatandaşını geri getirme kararı aldı.
Batı Afrika'da 1300'den fazla kişinin ölümüne yol açan Ebola salgını büyük bir insani krize yol açıyor. Ancak salgın Gine, Liberya ve Sierra Leone ekonomileri için de büyük bir kriz te
Batı Afrika'da Ebola giderek yayılırken, salgının etkili olduğu ülkeler dışlanıyor. Son olarak Fildişi Sahili Gine ve Liberya sınırının kapatıldığını açıkladı.
Güney Afrika, ebolanın salgın olduğu Batı Afrika bölgelerinden gelen yabancı yolcuların ülkeye girişini kabul etmeyeceğini duyurdu.
Ebola virüsü, şimdiye kadar yüzlerce kişinin canına mal oldu. Salgının yayılmasında siyasi nedenler de etkili oluyor.
Dünya Açlıkla Mücadele Örgütü, Ebola salgınının etkisi altına aldığı Batı Afrika'nın bir krizle daha karşı karşıya olduğunu açıkladı.