Sosyal Medya

Sağlık

Rusya Ebola virüsüne karşı aşı geliştirdi

Rusya, Ebola virüsüne karşı deneysel aşı hazırladıklarını ve bu aşının ilk denemelerinin olumlu sonuçlandığını bildirdi.



Dünya SaÄŸlık Örgütü'nün verilerine göre, ÅŸu ana kadar 2615 kiÅŸide ebola virüsü tespit edildi. Bunlardan 1427'si hayatını kaybetti. Hastalığın yayıldığı Batı Afrika'nın dört ülkesine bir de 13 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi Demokratik Kongo Cumhuriyeti eklendi.
 
Rusya SaÄŸlık Bakanı Veronika Skvortsova konuyla ilgili Ria Novosti'ye yaptığı açıklamalarda, "Rusya saÄŸlık bakanlığı Ä°vanov Enstitüsü çalışanları Gine'den döndüler. Bu hastalığı yayan virüsü ve özelliklerini biliyoruz. Åžu anda elimizde klinik öncesi deneylerden geçmiÅŸ ve olumlu sonuçlar elde etmiÅŸ deneysel bir aşı var" ifadelerini kullandı.
 
Bakan, ÅŸu anda elde edinilen aşının kontrollerden geçtiÄŸinin altını çizerek, bunun baÅŸarıyla sonuçlanmasını ümit ettiÄŸini kaydetti. Öte yandan, SaÄŸlık Bakanlığı'nın Rospotrebnadzor ile birlikte Rusya sınırları içerisinde ebola virüsüne yakalanan kiÅŸilerin olup olmadığını araÅŸtırdığını belirten Skvortsova, "Batı ve Orta Afrika'dan gelen tüm direkt ve transit uçuÅŸları kontrol edeceÄŸiz. Bu da günde 36 uçuÅŸ demek oluyor. Ayrıca Afrika'dan okumaya gelen öÄŸrencilerle de ayrı bir çalışma yapılacak" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.