Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ebola salgını: Nijerya'da okullar Ekim'e kadar kapalı

Sierra Leone'de şimdiye kadar 392 kişi Ebola virüsü yüzünden hayatını kaybetti. Kailahun, ülkede virüsten en kötü şekilde etkilenen bölge ve karantina altında.



Nijerya'da ölümcül Ebola virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla, tüm okulların 13 Ekim'e dek kapalı tutulması kararlaÅŸtırıldı. Nijerya'da yeni akademik yılın Pazartesi günü baÅŸlaması gerekiyordu.

EÄŸitim bakanı Ä°brahim Åžekaru okullardaki personelin, olası Ebola vakaları karşısında nasıl davranacaklarını öÄŸrenmek için eÄŸitilmesi gerektiÄŸinden okulların açılmamasını kararlaÅŸtırdı.

Nijerya'da Ebola virüsünden 5 kiÅŸi öldü. Batı Afrika'da patlak veren ve 1.400'ü aÅŸkın insanın ölümüne yol açan salgın Gine, Liberya ve Sierra Leone'de yoÄŸunlaşıyor.

Ebola, Afrika'nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya'ya, virüsü taşıyan bir kiÅŸinin uçakla Liberya'dan Lagos'a gitmesiyle sıçradı.

Nijerya hükümeti ülkede yalnızca tek bir Ebola vakası kaldığı için, virüsü kontrol altına alma çabalarının sonuç verdiÄŸini umuyor.

Bu arada Dünya SaÄŸlık Örgütü, Sierra Leone'nin doÄŸusundaki Kailahun'da bulunan bir Ebola tahlil laboratuvarını, Senegalli bir saÄŸlık görevlisinin virüse yakalanması yüzünden, geçici olarak kapattı.

Sierra Leone'de ÅŸimdiye kadar 392 kiÅŸi Ebola virüsü yüzünden hayatını kaybetti. Kailahun, ülkede virüsten en kötü ÅŸekilde etkilenen bölge ve karantina altında.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.