Rusça konuşan nüfusun yoğun olduğu Ukraynanın doğusundaki Donetsk şehrinde Rusya yanlısı eylemciler birçok kamu binasını işgal etti. Bu binalara göstericiler tarafından Rus bayraklar
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüşerek, Kırım'daki referandumun sonuçlarını tanımayacaklarını tekrarladı.
Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen referandumda, katılımcıların yüzde 93'ü 'Rusya'ya evet' dedi.
Bölgeyi Ukrayna'dan koparıp Rusya'ya bağlayacak olan referandum için oylama, Kiev ve Batı'nın itirazları altında başladı.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Kırım referandumunu 'tanımama' kararını görüştü. Rusya tasarıyı veto etti.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'la telefon görüşmesi yapan Rusya Devlet Başkanı Putin, Kırım'da yarın gerçekleştirilecek referandumun uluslararası hukuka uygun olduğunu söyledi.
Rusya'nın Ukrayna krizine çözüm arayışına katkıda bulunmayı ret etmesi gerginliği arttırdı. Batı, temas grubuna izin verilmediği takdirde Rusya'ya yaptırım uygulayacak.
Kırım'da Rusya yanlısı milislerin yerini, kendilerini 'Kırım Güvenlik Güçleri' diye tanıtan askerler almaya başladı. Al Jazeera Türk, başkent Akmescit'te bu askerlerle konuştu.
Ukrayna'ya bir darbe de Sivastopol'dan geldi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Montrö ilkelerinin açık olduğunu ve Türkiye'nin harfiyen uyguladığını belirtti.
AB Konseyi Başkanı Van Rompuy, "Rusya'yla vize muafiyeti süreci askıya alındı, Ukrayna konusunda ilerleme sağlanamaması halinde vize yasağı getirebiliriz" dedi.
Batı ile Rusya arasındaki Ukrayna krizinin merkezinde bulunan Kırım'da parlamento Rusya'ya bağlanma kararı aldı. Özerk cumhuriyette 16 Mart'ta referandum yapılacak.
Kırım'daki gelişmeler nedeniyle Rusya ve Ukrayna'nın denizde karşı karşıya geldiği tek bölge olan Sivastopol'deki donanma üssünde gerilimi tırmandıracak eylemlerden kaçınılıyor. Anca
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.
Kırım'da pek çok askeri birlik çatışma olmaksızın Rusya yanlısı milislerin eline geçti. Başkent Akmescid'deki bir birlikte ise hala Ukrayna bayrağı dalgalanıyor. Birliğin komutanı Al