İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze saldırılarının hedefi olan Hamas hareketinin dünyada yalnız kaldığını öne sürdü.
Katolik dünyasının ruhanî lideri Papa Francisco, sağlık durumunun el vermemesi halinde görevinden ayrılabileceğini açıkladı.
Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin 4. dönem toplantısı İstanbul'da başlayacak.
2050 yılında her dört kişiden biri Afrika’da yaşayacak. UNICEF’ in son raporuna göre, bu demografik değişim için yeni politik stratejiler geliştirilmeli.
Papa Franciscus, "biz üçüncü dünya savaşındayız ama parça parça" dedi.
ABD'den, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en çok askeri yardımı İsrail aldı.
Ebola virüsü Afrika’da şimdiye kadar bini aşkın kişinin ölümüne yol açtı. Dünya Sağlık Örgütü ise daha da büyük bir felaketten endişe ediyor.
Yüzyılımız için 1948'den sonra sadece bölgenin değil tüm insanlığın sorunu haline gelen İsrail problemini değerlendiren Alev Alatlı, meselenin dini ve siyasal köklerine dikkat etmemiz g
IŞİD militanları Irak ve Suriye'deki bazı bölgeleri ele geçirerek güçlenmesi dünyanın en büyük Müslüman nüfusuna sahip ülkesi Endonezya da kaygı yarattı.
Katolik dünyasının ruhanî lideri Papa Françesko, 5 günlük Güney Kore ziyaretine başladı.
Mısır'ın meşru cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yapılan askeri darbenin yıl dönümünde dünyanın her yerinde çeşitli organizasyonlar düzenleniyor. Rabia Platformu tarafından Dünya Rabia
İranlı profesör Meryem Mirzakhani, matematik dünyasının en prestijli ödüllerinden Fields Madalyası’nı kazanan ilk kadın oldu.
Dünya Sağlık Örgütü, hızla yayılan Ebola virüsünün kontrol altına alınabilmesi için testleri tamamlanmamış ilaçların kullanılmasını salık verdi. Bu konuda Liberya bir ilke imza a
Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Al Jazeera Türk’ün sorularını cevapladı. Karadaği; IŞİD, El Kaide, Boko Haram ve Şebab gibi örgütlerin normal olmayan koş
Londra ve Cape Town’da on binlerce gösterici İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti. Dünyanın bir çok yerinde İsrail'e öfke vardı.