1986 yılında Çernobil nükleer santralinin 4 numaralı reaktörü patladığında herkes dünya tarihinin bu en büyük nükleer felaketinin bir eşi benzeri olmadığını düşündü.
Türkiye’nin geçen yıl CERN'e ortak üye olmasının ardından Türk firmalarının bu pazardan pay alması için yürüttüğü çalışmalar sonuç verdi.
Ukrayna'da 1986'da gerçekleşen Çernobil nükleer faciasının mağdurları protesto eylemi düzenledi. Göstericiler parlamentoyu basmak istedi, polisle arbede yaşandı.
Dünyanın en büyük nükleer faciasına sahne olan Çernobil Nükleer Santrali'ndeki patlamanın üzerinden 30 yıl geçmesine karşın felaketin izlerini silmek için hala çaba gösteriliyor. Çer
Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü (CERN), Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'ndan yaklaşık 300 terabaytlık ham veriyi internete yükledi.
Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezinde olduğu gibi parçacık hızlandırıcıları kullanılarak araştırma yapılacak "Türk Hızlandırıcı Merkezi" (THM) projesinde son aşamaya geçildi.
TOBB, 600 milyon avroluk CERN Projesi'nden Türk firmalarının pay alması için öncü oldu, ilk siparişi başkentli firma aldı.
CERN, Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nın (LHC) ardından daha küçük ve ekonomik olan mini-hızlandırıcıyı deneyecek. Deneysel makine parçacıkların yüksek enerji dalgalarında 'sörf
Türkiye, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ortak üyesi oldu. Ortak üyelik statüsü, Mayıs 2014'te imzalanan anlaşmanın ardından hayata geçti.
Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü (CERN) arasında, anlaşma imzalandı