Sosyal Medya

Makale

Tehlikenin farkında mısınız?

Farkında mısınız Mescid-i Aksa da elden gitme tehlikesi ile karşı karşıya. Ä°srail'in her durumda yaptığı bir taktik devreye girmiÅŸ durumda: Fiili durum oluÅŸturmak ve dünyayı bu yeni duruma alıştırmak…

Ä°srail'in kuruluÅŸundan itibaren tüm stratejik kazanımlarını/ gasplarını uzun soluklu taktik adımlarla elde edildiÄŸi süreç baÅŸlatılmış gibi sanki. Bu zamana kadar siyonistler her imkanı ve boÅŸluÄŸu deÄŸerlendirerek stratejik hedeflerle taktik adımların maksimize uyumu ile hedeflerine ulaÅŸtı.

Uluslararası hukuk, anlaÅŸmalar, vaatler, sözler tüm aÅŸamaları itinayla planlanmış, zamana yayılmış yol haritası ile delindi. Hükümet politikalarını aÅŸan devlet politikası olarak benimsenmiÅŸ hedefe ulaÅŸmak için her tür yöntem, Filistinlilerin, Arapların ve Ä°slam dünyasının tüm zaafları deÄŸerlendirilerek, Amerika'nın çeliÅŸkileri, batı kamuoyunun beklentileri ustaca yönetilerek elde edildi. Yeri geldiÄŸinde barıştan yana gözükerek geri adım atıyor gibi yaptı, yeri geldiÄŸinde küresel terörle, yeri geldiÄŸinde 'Ä°slamcı terör'le savaÅŸmak adına batının deÄŸerlerini savunan güvercin rolü oynamasını iyi bildi.

Bu kez çok tehlikeli bir oyun oynuyor. Tehlikenin büyüklüÄŸüne raÄŸmen karşı koyacak askeri, siyasi, diplomatik ciddi bir gücün olmadığı, OrtadoÄŸu'nun paramparça olduÄŸu bir zamanlama seçildi.

Filistin iki parça ve Abbas bile Batı Åžeria'da sembolik durumda. Hamas, Gazze'ye sıkışmış ve çaresizlik içinde, Rusların Mescid-i Aksa'yı korumasını isteyecek halde.

Suriye, Irak, Lübnan baÅŸta olmak üzere bölge ülkeleri iç savaÅŸ ortamında kendi dertleriyle uÄŸraşıyor.
Mısır, darbe yönetiminin kendisini garantiye almanın tek yolunun Ä°srail'le Camp David denklemini yeniden tahkim etmekten geçtiÄŸinin farkında olarak alabildiÄŸine tepkisiz. Suriye'yi anlatmaya gerek yok. Müslümanlar Irak'ta Suriye'de birbirinin kanını akıtmakla meÅŸgul. Batıyla anlaÅŸma yapan Ä°ran'ın Ä°srail'e karşı retorik düzeyde bile tavır alması zor, tüm enerjisini Baas rejimine destek için harcamakla meÅŸgul.

Türkiye artık sınırlarına dayanmaktan öte içine dayanan Suriye'deki iç savaşın etkisini atlatmak, siyasetin belirsizliÄŸiyle kendi gündemi ile meÅŸgul.

Obama yönetimi OrtadoÄŸu'da ilgisizliÄŸinin etkisizleÅŸmeye dönüÅŸtüÄŸünü, Rusya'nın Suriye'de fiilen devreye girmesiyle fark etti. Üstelik Ä°srail'e raÄŸmen Ä°ran'la nükleer anlaÅŸmaya gitmesinden dolayı sus payı olarak fiili durum karşısında ÅŸimdilik sessizliÄŸi yeÄŸlemiÅŸ görünüyor. Hatta Fransa'nın Mescid-i Aksa için uluslararası güç önerisine Ä°srail'den yana tavır alarak Siyonist sömürgecilerin gönlünü hoÅŸ etmekle meÅŸgul.

Günlerdir Yahudi iÅŸgalci 'siviller' Mescid-i Aksa'ya saldırıyor. Tıpkı Åžaron'un belli bir strateji dahilinde Mescid-i Aksa'ya baskın yaparak ikinci intifadayı ateÅŸleyen tahrikinde olduÄŸu gibi... Ne var ki ÅŸimdiki durumda ne yeni bir intifada ilan edecek, yürütecek bir liderlik; ne de bütünlük var Filistinliler arasında.
Filistin dışında da Mescid-i Aksa'nın konumunu belirleyecek sinsi planı boÅŸa çıkaracak bir kıyamı her anlamda sahip çıkacak destekleyecek bir devlet yok.

Hemen her gün yaÅŸanan Mescid-i Aksa'nın iÅŸgali, Siyonistlerin efsanelerine dayalı tarih yorumuyla masum bir ibadet özgürlüÄŸü sorununa dönüÅŸtürülmeye çalışılıyor. Uluslararası anlaÅŸmalara ve tarihi baÄŸlamda Mescidi Aksa'nın konumunun ne olduÄŸunu görmezden gelen fiili saldırganlık masumlaÅŸtırılıyor, Filistinliler terörize edilerek kendini batı karşısında acındıran tipik Yahudi propagandası devreye sokuluyor.

Gerekli ortam oluÅŸunca da fiili durum taktiÄŸi devreye girecek, silah ve asker gücüyle de facto durum oluÅŸturulacak. Yani; El Halil'de oynanan oyuna benzer bir senaryo tekrarlanmak isteniyor sanki: Fiili olarak Mescid-i Aksa'yı bölmek! Yıllardır Mescid-i Aksa'nın altında tünellerle yaptıkları kazılardan sonuç alamayan siyonist kolonizatörler, bu kez uluslararası anlaÅŸmalar, hukuk ve dünyanın tepkisi gibi etkenleri bir kenara bırakıp fiili durum yaratmak peÅŸindeler; Mescid-i Aksa'da havra hayali.
Bu yetmiyor gibi Kudüs'ün çepeçevre ikinci halka bir duvarla çevrilerek Arapların açık hava hapishanesine hapsedilmesi durumu gündemde.

Buna engel olabilecek askeri, siyasi ve ekonomik bir güç ufukta görünmüyor. OrtadoÄŸu, tarihinin belki de en karanlık ve kaotik ortamlarından birini yaÅŸarken Siyonizm'i kim engelleyebilir?

Mescid-i Aksa'ya sahip çıkamayan Ä°slam alemi hangi kutsala sahip çıkabilir?
Bir an evvel Arap, Kürt, Türk demeden ümmet fikrine dönmenin vaktidir. Modern milliyetçiliÄŸin ve arkaik sekterizmin bataklığından çıkıp diriliÅŸ bilincini kuÅŸanmanın vaktidir. Unutmayalım gecenin en karanlık vakti tan yerinin habercisidir.

Alıntı - Yenişafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.