Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Muhammed Gargaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez turunu yorumladı.
Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır, Katarlı yetkili makamlarla "doğrudan ya da dolaylı bağlantılı olduğunu" öne sürdükleri dokuz vakıf ve medya kuruluşu
Katar'a ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri, "terör listesine" 9 yeni kurum ve kişiyi daha ekledi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile 2012 yılında ABD'de "gizlice" görüştüğü iddia edildi.
Katar İçişleri Bakanlığı, ülkenin resmi haber ajansı QNA'ya yönelik siber saldırıların Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) iki konumdan yapıldığının tespit edildiğini açıkladı.
ABD Dışişleri Bakanlığına ait olduğu öne sürülen bazı belgelerde, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Kuzey Kore ile 100 milyon dolarlık silah ticareti yaptığı iddia edildi.
Kuveyt'te emirlik ailesinin genç mensuplarından Şeyh Abdullah'ın, hakkında verilen 3 yıl hapis cezasına yaptığı itiraz,Yargıtay tarafından reddedildi.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Bab El Mendep’deki Mayyun adasını Yemen hükümetinin bilgisi dışında askeri üsse çevirdi.
Mevcut krizin baş aktörlerinden Birleşik Arap Emirlikleri’nin de Körfez’in diğer yakasıyla ticari ilişkilerinin üst düzeyde olduğu herkesin malumu.
Özellikle son 3-4 senelik performansıyla BAE kadar başka ülkelerin iç işlerine karışan, karışmakla kalmayıp bu ülkelere ölüm, yıkım ve felaketler götüren Ortadoğulu bir devlet yok.
Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır, Katar krizini görüşecek.
"Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi ülkeler, kendi medyalarını susturabilirler ve kendi ülke insanlarının ifade özgürlüğünü ortadan kaldırabilirler
ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Katar'ın, Bahreyn, Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin taleplerini dikkatli bir şekilde incelemeye başladığını bildirdi.
Katar krizine ilişkin konuşan üst düzey bir Birleşik Arap Emirlikleri yetkilisi, taleplerin kabul edilmemesinin "yolların ayrılması" olacağını söyledi.
Brüksel mahkemesi, 10 yıl önce açılan davayı karara bağlayarak BAE'den 8 prensese hizmetçilerine kötü davrandıkları gerçekçesiyle 15 ay hapis ve toplam 1,3 milyon avro cezası verdi