Etiyopya'nın Nil Nehri üzerinde inşa ettiği ve Mısır ile Sudan'ın karşı çıktığı Büyük Rönesans Barajı'nda elektrik üretimi başladı.
İsrail dış istihbarat servisi Mossad üyelerinin de aralarında yer aldığı bir heyetin Sudan'a giderek darbe girişiminde bulunan askeri yetkililerle bir araya geldiği bildirildi.
Middle East Eye’de yayımlanan bir analiz haberde, “İsrail, Sudan’daki Burhan darbesinin iki ülke ile daha yakın ilişkiler için bir şans olduğunu düşünüyor, ancak beklemesi gerekecek.
Darbeler ülkesi Sudan'da halk direnişi, darbeyi durdurmak için acele etmezse ülke kara bir diktatörlüğe tanık olacak ve şiddet patlak verecek.
Akademisyen Mayada Kamal Eldeen, Sudan’daki cunta sürecinin arkasında yabancı müdahalesinin olduğunu, ABD, Mısır ve BAE’nin son hareketlilikte doğrudan parmağı bulunduğunu ileri sürd�
Sudan'da sabah saatlerinde Başbakan Hamduk ve bazı siyasilerin gözaltına alınmasına karşı gösteri düzenledi. 17 Ekim'de Hartum'da askeri darbe yapmaya çağıran protestolar yapılmıştı.
Sudan'da Ömer el Beşir sonrası iktidara gelen hükümet, daha önce din ile devleti birbirinden ayırıp 30 yıllık İslami yönetimi sona erdirdikten sonra Hamas'a olan desteğini de sonlandırd�
Afrika Birliği (AfB) Sudan'daki darbe girişimini kınadı.
Sudan ile Etiyopya sınırındaki Tekeze nehrinde onlarca cesedin bulunması üzerine Hartum hükümeti, Etiyopya Büyükelçisi Yibeltal Aemero'yu Dışişleri Bakanlığına çağırdı.
Sudan'da hükümetle ayrılıkçı Sudan Halk Kurtuluş Hareketi-Kuzey arasındaki barış müzakerelerinin askıya alındığı bildirildi.
Rusya’nın Akdeniz ve Kızıldeniz’deki askeri faaliyetleri için büyük önem arz eden Sudan’la deniz üssü oluşturulmasına ilişkin anlaşmanın yeniden gözden geçirileceği bildirildi.
Sudan Bakanlar Kurulu, İsrail ile normalleşme adımları kapsamında, 1958’den beri yürürlükteki İsrail’i boykot yasasını iptal kararı aldı.
BAE’nin, Halife Hafter’e militan sağlaması için Sudanlı Komutan Muhammed Hamdan Dagalo’ya gizli bir mektup gönderdiği ortaya çıktı.
1985’lerde, TRT’de bir film yayınlanmıştı. İngiliz emperyalizminin ‘medeniyet taşıyıcısı’ iddiasıyla bulunduğu Sûdan’da, ‘Müstemleke /Sömürge Valisi’ konumunda olan Gene
Sâdık el Mehdî figürü üzerinden, İngiltere’nin kolonyal zihniyetinin en tipik özelliklerinden birini de okumak mümkün: En dişli muhalifleri bile, yolun sonunda İngiliz taraftarı haline