Sosyal Medya

Güncel

Ankara saldırısı

Ankara'nın Kızılay semtinde, Güvenpark yakınlarında akşam saatlerinde patlama oldu. İlk bilgilere göre çok sayıda kişi yaralandı. Doğan Haber Ajansı, olay yerinde 5 cesedin olduğunu duyurdu.



Ankara'nın Kızılay semtinde akşam saatlerinde patlama oldu. İlk bilgilere göre çok sayıda vatandaşın yaralandığı patlamada, bazı araçlar da zarar gördü. Olayın hemen ardından çekilen görüntülerde bir otobüsün tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği görülüyor.

Doğan Haber Ajansı'na (DHA) konuşan görgü tanıkları, patlamanın saat 18.35'te Güvenpark yakınında meydana geldiğini ve yaralıların olduğunu söyledi. DHA, olay yerinde 5 cesedin olduğunu duyurdu.

Bölgeye güvenlik güçlerinin yanı sıra ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlamanın olduÄŸu yer,  Ankara'nın, tüm semtlerini toplu taşıma araçlarıyla birbirine baÄŸlayan bir nokta. Ankara'nın en merkezi yeri olarak nitelendirmek mümkün.

Açıklama yapan Türk Kızılayı, “Ankara'da meydana gelen patlama ile ilgili olarak kan stoklarımız yeterlidir” ifadesini kullandı.

ABD Büyükelçiliği uyarmıştı

ABD’nin Ankara BüyükelçiliÄŸi, 11 Mart’ta Ankara’da Bahçelievler civarında ‘terörist saldırı’ olabileceÄŸini duyurmuÅŸtu. Bahçelievler, saldırının gerçekleÅŸtiÄŸi Kızılay’a yaklaşık 4 kilometre mesafede.

Yayın yasağı geldi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Ankara Kızılay'da meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Geçici yayın yasağı, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsıyor.

 

 
 

 

17 Åžubat’taki saldırı

Ankara'da 17 Şubat'ta askeri servis araçlarını hedef alan intihar saldırısında 29 kişi hayatını kaybetmişti.

18 Åžubat’ta açıklama yapan BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu 17 Åžubat’taki saldırıyı PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG mensubu Salih Necar'ın, PKK mensuplarıyla birlikte yaptığının "kesin bir ÅŸekilde ortaya çıktığını" duyurmuÅŸtu.

Saldırıyı 19 Åžubat’ta üstlenen Kürdistan Özgürlük Åžahinleri (Teyrêbazê Azadiya Kurdistan/ TAK) ise, saldırının 26 yaşındaki Vanlı üyesi Abdulbaki Sömer tarafından gerçekleÅŸtirildiÄŸini ifade etmiÅŸti.

Kaynak: Al Jazeera, AA ve DHA

 

Olay yerinden ilk görüntüler

 

[Haber görseli]

Ankara'da patlama Ankara'da patlama

 

Ayrıntılar geliyor...

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.