Sosyal Medya

Makale

2. IŞİD vakası Anadolu’dan döndü şimdilik!

Anadolu alışılmadık bir refleks ile tüm renkleriyle ayakta iki gündür… En Anadolu yanları ve de saflığı ile ummadığı taraflardan derin ihanet teÅŸebbüsüne ölümüne direndi,  mert ve yiÄŸit duruÅŸuyla  ve tehlike ÅŸimdilik bertaraf edilmiÅŸ gözükmektedir.

Komplo içerikli iddiaların ispatı pek mümkün olmamakla birlikte; mesela, BirleÅŸmiÅŸ Milletler’in dünyada hak ve adaleti koruyup gözetmek için deÄŸil, Ä°srail’in güvenliÄŸi için var olduÄŸunu iddia etmek çok da havada bir iddia olmasa gerek! Ki kurulduÄŸundan bu yana Ä°srail karşısındaki aczi ve de korumacılığı bunun en büyük delilidir!  Kahredici bu görüntüden yola çıkarak son iki güne dair deÄŸerlendirmeler yapmak isabetli olacaktır inancındayım.

Yakın geçmiÅŸte Anadolu’nun parçalarından olan Irak ve Suriye topraklarında yerden türemiÅŸ gibi bir örgüt peydah oldu/edildi! (Edebim elvermediÄŸi için diÄŸer karşılığını dillendiremedim)

ABD-Ä°ngiltere-Ä°srail elinden türetilmiÅŸ ve üstelikte Ä°slam hilafetini dillerine pelesenk ederek kirlettirilen bu güruh, insanlığın kurtuluÅŸ muÅŸtusu olan aziz Ä°slam’ın yüce kitabının Afrika’da,  Avrupa’da, Amerika kıtasında, Kafkaslarda, Asya’nın dört bir yanında yankı bulduÄŸu bir zamanda nam saldı katliam ve cinayetleri ile! BoÄŸaz kesen, mazlum insanları çoluk çocuÄŸa taratan, esir aldığı kadınları cariye pazarları oluÅŸturup satan, iÅŸgal ettikleri topraklarda yaÅŸayan halklara nefes alacak alan bırakmayan ve Ä°slam hilafetinden dem vuran bir örgüt; 1. IŞİD vakası..!

Ve 15 Temmuz 2016, yer Anadolu... Yine ABD-Ä°ngiltere-Ä°srail ortaklığını peydahlayıp onlarca yıldır beslediÄŸi kin ve nefret merkezi yuvalandıkları yerlerden ayaÄŸa kalkarak Ä°slam ümmetine 2. IŞİD vakası ile bela olmak, aziz Ä°slam’ın yeryüzünde adını kirletecek kadar gözlerini ve yüreklerini kan bürümüş halde yola çıktılar. Gözlerini kırpmadan Anadolu’ya kurÅŸun sıktılar. Ä°ddiaların aksine çok stratejik kurumlardan baÅŸlayarak yaptıklar hamlelerini, devlet mekanizmasının tüm baÄŸlantılarını koparacak merkezleri hedef aldılar. Kalkışmaları baÅŸarılı olabilse “gece yataklarından alınıp, seherde idam edilirler” (kasıt Recep Tayyip ErdoÄŸan) diyerek çaka sattıkları heyecanları,  Anadolu’nun yiÄŸit evlatlarınca ölümüne püskürtülünce de yeryüzünü ifsad eden merkezde yaÅŸayan ulu hocalarınca “darbe tiyatrosu” diye tanımlanarak hala piÅŸkinliklerine devam edebilecek kadar iki yüzlü, ümmete ihanet ısrarlarını devam edecek kadar alçak olduklarını ispat etmiÅŸ oldular ve hatta her bombaladıklarında bir yerleri, her tetiÄŸe bastıklarında cennette kendileri için inÅŸa edildiÄŸine inandıkları köşklerini hayal etmiÅŸ olmalılar, akıttıkça masum insanların kanlarını!

Tüm bu geliÅŸmeler karşısında Anadolu ne yaptı dersek, neyin peÅŸinde olduÄŸunu kısaca şöyle açıklayabiliriz:   

Anadolu ne birilerinin, laik, demokratik sistemleri için ne de demokrasi şehidi olmak için çıkmadı caddelere. Mert ve yiğit duruşuyla dünya sistemi tarafından İslam ümmetine ve mazlum halklara sistem dayatmalarına karşı koymuştur. Ne pahasına olursa olsun, dün olduğu gibi bugün de sömürge altına girmeyeceğini ilan etmiştir. İslam ümmetinin yeryüzünde en güçlü sesi olduğunu ve müslüman halkların tüm dünya için barış ve adalet merkezi olduğunu haykırmıştır.

Ucuz siyasetçilerin çok adım önünde olduğunu tankların üzerine çıkarak, kendilerini bombalayan jetlerin, kendilerini tarayan helikopterlerin karşısında dimdik durarak göstermiştir.

Ve deÄŸildir Anadolu’nun peÅŸinde olduÄŸu hakikat “demokrasi bayramı!”

Anadolu, adalet ve erdemin, Allah’ın (cc) razı olduÄŸu hakikatin peÅŸindedir!

Anadolu, mert ve yiÄŸit insanları ile, Allah’tan baÅŸka ÅŸahıs ve sistemlerin kulu olmamanın peÅŸindedir!

Anadolu, sahici olduÄŸuna inandığı bir sese kulak verip karanlıkların peÅŸinde olanlara yeryüzünü dar edecek kadar “adam olmanın”, “adam kalmanın” peÅŸindedir!

Anadolu, uyduruk sistemlere, beşerin aklını kutsallaştıranlara yem olacak kadar ucuz olmadığını göstermenin peşindedir!

Anadolu, Allah’a (cc) kul, Muhammed’e (as) ümmet, geçmiÅŸtekilerin peygamber ve kitapların arasını ayırmadan Kur’an’a tabi olmak peÅŸindedir!

Ve Anadolu sahici sesler aramaktadır, bütün topraklarında, muhabbetle kucaklaşıp müfsidlere karşı adaletli, erdemli ve de özgür bir dünya cephesinde mevzi almak için!

Anadolu, tüm renkleri ile beyaz Türklerin ve de beyaz Kürtlerin  Ã§ok üstünde bir duruÅŸ sergileyerek her kimden gelirse gelsin ihanet, bugün olduÄŸu gibi yarında Hak ve adalet için Allah’ın (cc) razı olduÄŸu yoldan yana tavır koymuÅŸtur, aziz Ä°slam’ı kirleten tüm paralel sapmışlıklara raÄŸmen!

1. IŞİD vakası ile Ä°slam ümmetinin aleyhine oluÅŸturulan karanlık algı operasyonunun, sonuç alınamamış dahi olsa daha büyüğü ile karşı karşıyadır Anadolu. Ulu hocaları ve tayfası eliyle bir daha temizlenmesi çok zor olacak kadar kirletilmiÅŸtir ümmet coÄŸrafyası. Hükümet edenlere, baÅŸka siyasi kanaat sahibi siyasetçi, asker, polis, bürokratlara, yazar çizer ve de medya organlarına, düşünürlere düşen, ABD-Ä°ngiltere-Ä°srail ortaklığının ürünü olan, liderlerinin dediklerini aziz Ä°slam’ın Allah’ın vahyi ile insanlığa lutfettiÄŸi hayat kılavuzu kitabının önünde tutarak iÅŸledikleri büyük cinayeti doÄŸru okumalarıdır. Ve yine herkese düşen “Ebu Süfyan’ın evine sığınan güvendedir, Kabe’ye sığınan güvendedir” erdemli duruÅŸu dikkate alınmalıdır ve hepimiz ölene kadar yaÅŸayacağı, yaptıklarımızdan, yapmadıklarımızdan hesaba çekilmek için. DeÄŸiÅŸik güruhları bahane ederek Ä°slam karşısında cephe alanlara yürekten ve sahici bir uyarı yapmak fazla mı gelir bilemiyorum ama;   

Anadolu Ä°slam ile Anadolu’dur!

ve Anadolu önemlidir!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.