Sosyal Medya

Güncel

DAEŞ'in sahte videosu hakkında uzman görüşü!

Columbia Üniversitesi Medya Enstitüsü kıdemli öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bayazıt, DEAŞ'ın 2 Türk askerinin yakıldığını öne sürerek yayınladığı görüntülerin sahte olduğunu açıkladı.



Bayazıt yaptığı açıklamada görüntülerin kurgu, ışık ve kullanılan semboller açısında gerçekçi olmayan bir prodüksiyon olduÄŸuna dikkat çekerek, "Bir Hollywood filmi gibi üretilmiÅŸ, beyinlerde icra edilmek üzere kullanılacak bir terör silahı olduÄŸundan şüpheleniyordum. Bu efekt, ses, ışık kamera açıları, kurgu yapısı, görüntü kalitesi ve özellikleri iÅŸlerini Türkiye'de en iyi bilenlere sorduk. Sonuç: beyinlerde icra edilen terör ve provokasyon." dedi. 
 
Hüseyin Bayazıt videonun Hollywood tarzı bir yapım olduğunun altını çizerken, "Double negative tarzı vfx'ler var. Evet bu Türkiye'de film işlerinden en iyi anlayanların tespitleri böyle. Gerçeği yansıtmayan, kurguya dayalı bir çekim. Yani beyinlerde icra edilen bir terör eylemi. Yaratılan etkiler, duygular bir terör faaliyetinden daha yoğun. Bu bilgi, idrak ve sosyal alanda taşeron DAEŞ'e vekalet ettirilmiş beyinlerde icra edilen bir hibrit savaştır! Planlamasında üst akıl etki odaklı harekat prensipleri ve bilgi harbinin kavramlarını kullanmıştır. Görüntülerdeki dil çıkarma ve ağızdan balon çıkması gibi detaylar özel olarak planlanmış. Hepsinin sembolik anlamları var. ABD film endüstrisinde karşılığı olmayan şeyler. Keşke medyamız, dizi ve film yapımcıları karşı propaganda imajlar filmler yapıp yayınlasar ve dağıtsalardı." değerlendirmesinde bulundu.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.