Sosyal Medya

Güncel

Ankara Kızılay'daki saldırının ardından ilk tepkiler

Ankara Kızılay'da meydana gelen patlamanın ardından iş dünyasından ve siyasilerden hain saldırıya tepki yağdı.



Ankara Kızılay'da terör saldırısı düzenlendi. Düzenlenen saldırı sonucu valilikten yapılan ilk açıklamaya göre 27 kiÅŸi hayatını kaybederken 75 kiÅŸi de yaralandı. YaÅŸanan bu saldırıyla ilgili pek çok kurum ve siyasi isimden hain saldırıya tepki yaÄŸdı.Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel BaÅŸkanı Bendevi Palandöken, Ankara'daki Kızılay Meydanı'nda yaÅŸanan patlamaya iliÅŸkin açıklama yaptı. TESK BaÅŸkanı Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, patlamanın insanlık dışı olduÄŸunu ve masum insanların katledilmesinin izahının olmadığını belirterek "Terör insanlık suçudur. Masum insanların katledilmesinin açıklanabilir hiçbir haklı sebebi yoktur. Ä°nsanları korkutarak, katlederek terör örgütleri hiçbir sonuç alamayacaktır. KardeÅŸliÄŸimizi bozmaya çalışanlar er veya geç yüce Türk adaletine hesap vereceklerdir. Bizim yapmamız gereken birlikteliÄŸimizi korumak, kardeÅŸliÄŸimizi pekiÅŸtirmektir" dedi.

ANKARA VALİLİĞİ: 27 ÖLÜ

PATLAMANIN ARDINDAN GÃœVENLÄ°K ZÄ°RVESÄ°

DÜNYA PATLAMAYI BÖYLE GÖRDÜ

Ä°TO BAÅžKANI: SALDIRILAR HEDEFÄ°NE ULAÅžMAYACAKTIR

Ankara'da meydana gelen saldırıya iş dünyasından tepki geldi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Ankara Kızılay'da meydana gelen saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Devletimizin terör örgütlerine karşı verdiği mücadele öyle bir noktaya gelmiştir ki, bu örgütler can çekişmeye başlamıştır. Kan dökmeye yönelik bu eylemler, eli kanlı terör örgütünün düştüğü aciz durumu bir kere daha ortaya koymuştur. Defaatle söylediğimiz gibi bu saldırılar hedefine ulaşmak bir yana, bilakis Türk devletini ve milletimizi daha güçlü bir şekilde bir araya getirmekten başka bir işe yaramayacaktır" dedi.

TŞOF'DAN AÇIKLAMA

BaÅŸkent Ankara’da meydana gelen patlamanın insanlık dışı olduÄŸunu ve masum insanların katledilmesinin izahının olmadığını belirten TÅžOF BaÅŸkanı Fevzi Apaydın, “Terör insanlık suçudur. Teröristin masumu olmaz. Masum insanların katledilmesinin açıklanabilir hiçbir haklı sebebi yoktur. Ä°nsanları korkutarak, katlederek terör örgütleri hiçbir sonuç alamayacaktır. KardeÅŸliÄŸimizi bozmaya çalışanlar er veya geç yüce Türk adaletine hesap vereceklerdir. Bizim yapmamız gereken birlikteliÄŸimizi korumak, kardeÅŸliÄŸimizi pekiÅŸtirmektir. KardeÅŸliÄŸimize sahip çıkalım” dedi.

Patlamanın ardından çok sayıda önemli sima da sosyal medya aracılığıyla tepkilerini ortaya koydu.

Mustafa Sarıgül

Milletimizin birlik ve beraberliğine, çocuklarımızın barış dolu geleceğine yönelik yapılan bu saldırıyı lanetliyorum #Ankara

Deniz Ülke Arıboğan

Üstüste bu kadar istihbarat zaafı kabul edilemez. Bu kadar çaresizlik ve yetersizlik artık çok fazla. Canımıza tak etti ey devlet!

Melis Alphan

Biz bundan sonra ABD büyükelçiliğini dikkate alalım. Onların istihbaratı daha iyi (!)

Hilmi HacaloÄŸlu

İstanbul'da 2 haftadır merkezi noktalarda güvenlik tedbirleri arttırılmıştı. Muhtemelen Ankara'da öyleydi.Peki saldırılar neden önlenemiyor?

Aylin Kotil

Kaç gündür Ankara'da bomba patlatılacağı konuşuluyor ve buna rağmen teröristler dalga geçer gibi şehrin göbeğinde bombayı patlatıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.