Sosyal Medya

Dünya

Yunan topu Türkiye'ye çevrildi!

Ege’de 18 ada ve 1 kayacığımızı işgal eden Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı takındığı küstahça tavırlar devam ediyor. Kardak gerilimi ve Yunan bakanların tahrik ve tehditler ile dolu demeçlerinin ardından bu sefer de yeni bir hamle Yunanistan Cumhurbaşkanı’ndan geliyor. Prokopis Pavlopoulos’un işgal edilen Keçi Adası'na bugün bir ziyaret planladığı ortaya çıktı.



Yunan internet haber sitesinde, Yunan CumhurbaÅŸkanı Pavlopoulos’un, 07 Mart 2017 (bugün) Keçi Adası’nı ziyaret edeceÄŸi haberi verildi.

Yunan kalymnos.news.gr’de verilen habere göre, CumhurbaÅŸkanı Pavlopoulos, Kalimnos (Kelemez-Kilimli) Adası’nda, 7 Mart anma etkinliklerine katıldıktan sonra Keçi Adası’nı ziyaret edecek.

YeniçaÄŸ yazarı Ahmet Takan'ın haberine göre, Pavlopoulos’un Keçi Adası’nda yaÅŸayan Yunan vatandaÅŸları ile görüştükten sonra adada bulunan kaleyi ziyaret etmesi bekleniyor.

ewhfweg

Haberde verilen fotoÄŸrafta, MuÄŸla sınırlarımızın içinde olan Keçi Adası’nın Yunan bayrakları ile süslendiÄŸi görülüyor.

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ãœmit Yalım, “Pavlopoulos’un ziyaret edeceÄŸi MuÄŸla Keçi Adası, 2004 yılından beri Yunan iÅŸgali altında ve 6 millik Türk karasuları içinde. Keçi Adası, Yunan askerine alenen teslim edilen 18 ada arasında bulunuyor” dedi.

fwfhrgg

Ãœmit Yalım ÅŸunları söyledi; “Misâk-ı Milli sınırları içindeki MuÄŸla Keçi Adası’nda, Yunan askerleri elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Adaya yerleÅŸtirilen topların namlusu Bodrum Turgutreis’e yönlendirilmiÅŸ durumda."

fferge

Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Tellidis de 15 Aralık 2016’da hiçbir engelle karşılaÅŸmadan, askeri helikopter ile Keçi Adası’na gelerek adada bulunan iÅŸgalci Yunan askerlerini ziyaret etmiÅŸti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından da Yunan güçleri adada FETÖ'cü cuntacıları aramıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.