Sosyal Medya

Makale

Deprem Çadırından Naklen

Beşerin böyle delaletleri var, putunu kendi yapar, kendi tapar. Elhak doğrudur. Yaşadığımız modern cahiliye zaman diliminde sapıklığın bin bir türlüsüne rastlamak mümkün. Modern zamanda, modern insan tüketerek var olduğunu sanıyor. Tüketiyor ama her şeyi tüketiyor; insanlığı, sevgiyi, merhameti kardeşliği, dinini, imanını, ruhunu… Ontolojik düzenin sınırlarını, ahlakını değerlerini hızla tüketiyor... Tükettikçe kişiliksizleşiyor, şahsiyetsizleşiyor…

Tükenmişlik krizi içinde yeni bir din ihdas ediyor kendine. Yeni dinin yalancı peygamberleri, sahte ermişleri ve keramet gösteren velileri de eksik değil.

İşte o beyaz yakalı teknisyenler, esoterik edalı laborantlar bizde ancak kampanya sonu ucuzluğunda edinilmişe benzeyen defolu entelektüeller, dünyaya gelişimizi bile dudak uçuklatan komple teorileriyle izahta zorluk çekmeyen stratejistler.

Zamanın kutbu gibi kitleleri irşad eden medya imparatorlukları, komşu kompartımanlarında kıyamet kopsa haberdar olamayan akademisyenler, ekrandaki görüntüsüne bakınca sanki gökle yeri yakasından tutuverip bir hamleyle birleştirebilecekmiş bir muktedir suretine bürünen gazeteci, yazar, sunucu, editör karışımları…

Ve Yeni Dinin Yeni Mabedleri:

Atom çekirdeği, fiziği, laboratuvarları, checkup klinikleri, uzay üsleri, miting meydanları, stadyumlar, televizyon stüdyoları, sergi salonları, kültür merkezleri, medya kompleksleri, fast-food dükkanları, süper-hiper marketler, otoyol turnikeleri, HGS-OGS gişeleri, jimnastik salonları, güvenlik merkezleri ardından onlarcasını ilave edebileceğimiz fetişler, internet salonları- ekranları, jeans etiketleri, parfüm şişeleri, her nevi hiper teknoloji ürünleri ve dini ayin gibi huşu içinde icra edilen yeni ibadet biçimleri, toplu jimnastik seansları, pop konserleri, spor karşılaşmaları, protesto yürüyüşleri, panel ve konferanslar…

Din insanın üretkenliğini tanır ve bu ürünleri kendi parantezi içinde meşrulaştırır. Kalite kavramının siyasetten sanayi ürünlerine kadar geniş bir yelpazede tartışıldığı şu ortamda insanlığın ortak ürünlerinde dini kaliteye uygunluk şartı aramak en fıtri hakkımızdır.

Fıtri hürriyetimizi bir zulüm mahpesi haline getirmemek için bu titizliği göstermeye mecburuz…

Dinde kalite çok önemli:

Deprem çadırından sesleniyoruz!

Çünkü:

Ölüm haktır…

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.