Sosyal Medya

Makale

2 asırlık bağımsızlık savaşı!

Büyük tarihçi Toynbee, “Osmanlı durduruldu, dev uyutuldu. Dev uyanırsa, kimse durduramaz!” demiÅŸti.
100 yıldır yaşananlar, dev uyanmasın diye!

Ä°ÇERÄ°DEN DEVÄ°RÄ°LEN “DEV”: OSMANLI

Bu ülke, 200 yıldır bağımsızlık savaşı veriyor. Ä°lk yüzyılda, Osmanlı, önce içeriden Jöntürkler ve Ä°ttihatçılar tarafından teslim alındı; sonra da Ä°ngilizler ve Yahudiler tarafından kullanıldı: Sonunda Osmanlı, bu beyinsizlerin ve hayalperestlerin kurbanı oldu; batırıldı.
Batılılar, dünyanın her yerini, her kıtasını, denizleri bile sömürgeleÅŸtirdiler. Yalnızca Osmanlı vardı önlerinde engel olarak. Batı uygarlığı modern meydan okumayla birlikte bütün medeniyetleri yok etmiÅŸti. Ä°slâm medeniyetinin Hint ve Malay havzalarını dize getirmiÅŸ ve bitirmiÅŸti. Batılıların dize getiremediÄŸi yalnızca merkez coÄŸrafya olarak Osmanlı kalmıştı.

TANZÄ°MAT'IN TAZMÄ°NATI, SEKÜLER ÂMENTÜLER VE OSMANLI'NIN ÇÖKÜÅžÜ

Osmanlı'nın çöküÅŸü, içeriden tezgâhlanan oyunlarla zihnen ve siyasî olarak gerçekleÅŸti. Pasarofça ve Karlofça anlaÅŸmalarından sonra ilk defa toprak kaybedince kendine olan güvenini yitirdi Osmanlı. Tanzimat, özgüven kaybının ödettiÄŸi tazminat'tı, bedel'di: Batılılar, Osmanlı münevverini içeriden / zihnen teslim aldılar. Özellikle de Ä°ngilizler: “MeÅŸrutiyet”, “hürriyet” söylemleri, Osmanlı münevverinin âmentüsü hâline geldi.

MeÅŸrutiyetler, Osmanlı'nın çöküÅŸünü getirdi: Sultan Abdülhamid'e meÅŸrutiyet ve hürriyet gibi seküler âmentüleri için kan kusturan Osmanlı entelijansiyası, Abdülhamid'i tahttan indirmeyi baÅŸardı; sonra da 1910'lu yıllar boyunca yaÅŸanan ve karabasanı andıran koskoca devletin çöküÅŸünü adım adım iliklerine kadar yaÅŸadı. Seküler âmentüler adına, 600 yıllık çınarı nasıl tarihe gömdüÄŸünü görünce, yapılan cinayeti anladı ama iÅŸ iÅŸten geçmiÅŸti.

CUMHURÄ°YET: KENDÄ°-KENDÄ°NÄ° SÖMÜRGELEÅžTÄ°RME

Cumhuriyet, yeni bir baÅŸlangıç deÄŸildi; bir ara dönem, bir geçiÅŸ süreci ve zaman kazanma zeminiydi. Ama Cumhuriyet'i kuran kadro, kendilerine yüklenen Türkiye'yi BatılılaÅŸtırma (sekülerleÅŸtirerek medeniyet iddialarını terketme, hatta yoketme) “görev”ini fazla ciddiye aldı. Ve bu toplumun varlık nedeninini, tarih yapma zeminini, yeniden tarih yapabilecek temellerini yerle bir edecek bir kendi-kendini sömürgeleÅŸtirme aymazlığı üretti.

Ve sömürgeci Batılılar tarafından dışarıdan sömürgeleÅŸtirilmeyen ama içeriden kendi kendini sömürgeleÅŸtiren tek ülke olarak tarihe geçti! Sömürgeci ülkelerin Türkiye'yi sömürgeleÅŸtirdiklerinde yapamayacakları büyük bir cinayet iÅŸledi: Her ÅŸeyi inkâr etti; bu da, Tanpınar'ın yerinde tanımlamasıyla “kültürel intihar”la neticelendi.

100 YIL ÖNCEKÄ° “FÄ°LÄ°M”

Bugün yaÅŸadıklarımızla, 100 yıl önce yaÅŸananlar nasıl örtüÅŸüyor, deÄŸil mi?
Dün, bu ülke, içimizdeki beyinsizler ve “satıIıklar” tarafından içeriden dış aktörlerin kışkırtmasıyla büyük darbe yemiÅŸ, tarihten çekilmiÅŸti.
Bugün de senaryo aynı ama aktörler farklı: Metamorfoz yemiÅŸ, pergelini ÅŸaşırmış, medeniyet iddialarını yitirmiÅŸ celladına âşık seküler entelijansiya, ne olup bittiÄŸini bile anlamadan Türkiye'nin yeniden tarihî bir yürüyüÅŸe soyunma giriÅŸimlerinin önünde takoz oluyor!
Bu kez de âmentü, “özgürlük”, sekülerleÅŸme! Ä°çi boÅŸ bir özgürlük ve seküleleÅŸme putu bu!

TÜRKÄ°YE'YÄ° Ä°NTÄ°HARA SÜRÜKLÜYORLAR!

Türkiye, medeniyet dinamikleri çerçevesinde yeniden tarihî bir yürüyüÅŸe çıkmaya çalışırken bu celladına âşık sarsak, asalak ve zihnen sömürgeleÅŸmiÅŸ entelijansiya, Türkiye'yi intihara götürecek yapıtaÅŸlarını döÅŸüyor: Bir yandan kof Kemalist ulusalcılar, öte yandan Stalinist Kemalist Jünkürtler, küresel ÅŸer güçlerin piyonu Pensilvanya'nın oyunlarıyla bu seçimlerle Türkiye'yi karanlık '90'lı yılların cehennemine doÄŸru sürükleyecek bir oyun oynadılar!
Türkiye'de, hem dünyada hem de bu ülkede neler yaÅŸandığını derinlemesine kavrayabilecek ve Türkiye'nin medeniyet yürüyüÅŸüne omuz verecek bir entelijensiya yok.

Bunu geçtim, Türkiye'nin sadece teritoryal / toprak bağımsızlığına sahip olduÄŸunu, ekonomik, kültürel, entelektüel ve stratejik olarak bağımsız olmadığını göremeyen zihnen körleÅŸmiÅŸ bir entelijansiya var bu ülkede!
Osmanlı'nın nasıl çöktüÄŸünü ve sömürgecilerin bu iÅŸi içimizdeki beyinsizleri ayartarak nasıl baÅŸarabildiklerini görebilirsek, bugün yaÅŸananları da görebiliriz ancak.

“DEV” UYANMASIN DÄ°YE...

Türkiye, 200 yıldır bağımsızlık savaşı veriyor. Tarihin yeniden yapıldığı bir zaman diliminde, Türkiye umut olabileceÄŸini gösterdi dünyaya!
YaÅŸadıklarımız, uyutulan devin uyanmasını önlemeye dönük hâdiseler. Batılılar, “dev” uyandığında, yani Türkiye, Osmanlı ruhu ve misyonuyla donanarak yeni bir medeniyet yürüyüÅŸüne soyunduÄŸunda, Osmanlı coÄŸrafyası üzerinde/n kurdukları zorba hegemonyanın çatırdayacağını çok iyi biliyorlar. O yüzden üzerimize üzerimize geliyorlar! Ama bizim pergelini ÅŸaşırmış, metamorfoz yemiÅŸ celladına âşık elitokrasimiz ve entelijansiyamız bunları göremeyecek kadar tarih bilincinden ve entelektüel derinlikten yoksun!

LIBERATION: “OSMANLI'NIN ÇÖKÜŞܔ!

Oysa Fransız Liberation gazetesi, Türkiye'deki seçim sonuçlarını “Osmanlı'nın ÇöküÅŸü” baÅŸlıklı manÅŸetle vermiÅŸ!
Rahmetli Erbakan'ın baÅŸbakanlığını “Osmanlı'nın GeliÅŸi”, darbeciler tarafından uzaklaÅŸtırılışını da “Osmanlı'nın ÇöküÅŸü” diye vermiÅŸti Batı medyası!
Adamlar, Türkiye'de kimin neyi temsil ettiÄŸini iyi biliyorlar! Ya bizim “her ÅŸeye fransız” celladına / Batı'ya âşık entelijansiyamız!
Özetle: Türkiye, 100 yıldır rayından çıktı. Türkiye'ye yeniden format atılması gerekiyor. Retorikle, hamasetle olmaz bu! Stratejik akıl ÅŸart. Uzun soluklu stratejilere ihtiyacımız var!
*
twitter.com/yenisafakwriter

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.