Sosyal Medya

Makale

Servet abi paralelci mi?

Aslında bugünkü yazımın baÅŸlığı 'Saraybosna'yı görüp Bursa'ya üzülmek' olacaktı. Ä°ÅŸgal, yoksulluk, savaÅŸ görmüÅŸ Saraybosna'nın 'ÅŸehir olma' hüviyetini nasıl olup da koruduÄŸunu; Bursa'nın nasıl da bir ÅŸehir olmaktan uzaklaÅŸtığını anlatacaktım. Åžehrin tam kalbindeki TOKÄ° binalarından, 'tarihi kültürel miras vizyonu' denilen nevzuhur yave ile Bursa'da restorasyonu yapılan hemen her tarihi eserin nasıl da restorana dönüÅŸtürüldüÄŸünden söz edecektim. Bununla da yetinmeyip restorasyonu yapılmış heybetli bir hamamdaki ahÅŸap pencereyi açmaya çalışırken nasıl elimde kaldığını aktaracaktım. Hatta 'Bursa'da restore edilen binaların uzmanlara falan ihtiyacı yok. Ortalama bir Karadenizli müteahhitte verilse sizin uzmanlarınızdan daha saÄŸlam ve daha güzel yapar' diyecektim.

Nasip deÄŸilmiÅŸ...

Nasip deÄŸilmiÅŸ, zira ben Bosna'da bir belgesel çekerken Bursa'daki kadim dostum, sevgili aÄŸabeyim Servet HocaoÄŸulları'ndan bir telefon aldım. Åžöyle söyledi: 'Sevgili Ä°smail. Bir televizyon programına katıldığım için Bursa BüyükÅŸehir Belediyesi'ndeki iÅŸime son verildiÄŸini öÄŸrendim. Haberin olsun.'

Alın size tam tertip bir yeni Türkiye manzarası. Detayları anlatacağım. Ancak izninizle size Servet abiyi anlatmak istiyorum önce.

'Yitik Çocuklar', 'Evlilikte Ä°deal DuruÅŸlar', 'Kara Åžahin DüÅŸtü', 'Kül ve AÅŸk: Åžehrin GördüÄŸü Rüya Bursa' gibi son derece önemli kitaplara imza atmış bir yazar o. Özellikle Kül ve AÅŸk, son derece önemli bir Bursa kitabı...

Haber Ajanda Dergisi'nin pek çok kapağında da onun imzası var. Yazdığı her ÅŸey her zaman ilgimi çekmiÅŸtir. YaÅŸadığımız ülkeyi anlamak isteyen, yerliliÄŸe, milliliÄŸe, Müslümanlığa son derece önem veren birinci sınıf bir entelektüel profilinden söz ediyoruz Servet HocaoÄŸulları'ndan söz ederken...

Servet abi, uzun yıllardır Bursa BüyükÅŸehir Belediyesi'nde çalışıyor. Son olarak görevi Kültür ve Turizm Daire BaÅŸkanlığı'na baÄŸlı Kültür MüdürlüÄŸü'nde Genel Koordinatörlük idi.

Üç kuruÅŸ maaÅŸla ve 'sözleÅŸmeli personel' olarak çalıştığı dairede yaptığı iÅŸleri saymakla bitiremem. Sadece 55.000 lira harcayarak 500 öÄŸrenciye 4 ay boyunca sinema dersleri verdirdiÄŸi, sonunda da o öÄŸrencilere Bursa odaklı 16 kısa film / mini belgesel ürettirdiÄŸi bir projesi var ki, okullarda 'örnek proje' diye okutturulur. Onca iÅŸimin gücümün arasında Servet abiyi kıramayıp eÄŸitmenlerinden biri olduÄŸum bu projeyi hala iftiharla yad ediyorum.

30 Mart yerel seçimleri öncesi 'etkin ÅŸehir Bursa' ismiyle geliÅŸtirdiÄŸi 'yerel yönetimlerde kültürel etkinlik modeli' ise bir baÅŸka ve uzun bahistir. Esnaf odalarından insani yardım kuruluÅŸlarına, okullardan hemÅŸeri derneklerine deÄŸin ÅŸehirde yerleÅŸik tüm oluÅŸumları 'kültürel etkinlik partneri' haline getiren bu projeyi nerede bir belediye görevlisi görsem anlatıyorum.

Ä°ÅŸte bu Servet abiyi iÅŸten atmışlar. Neden mi? TRT Haber'de yayınlanan 'Sözün Özü' isimli bir programa katıldığı için. Ne anlatmış Servet abi o programda? 'Yeni Türkiye Yeni Vizyon: Zamanı Geldi - Recep Tayyip ErdoÄŸan' isimli son kitabındaki fikirlerini. DemiÅŸ ki 'yeni Türkiye vizyonunun motor gücü Recep Tayyip ErdoÄŸan'dır. Yeni Türkiye vizyonu, sadece ülkemiz için deÄŸil, tüm bölgemiz için son derece önemli bir vizyondur. CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan ve BaÅŸbakanımız Ahmet DavutoÄŸlu bu vizyonu kısa zamanda hayata geçireceklerdir. Bu süreçte paralel yapılanmayla mücadele hayati önem arz etmektedir.'

Yanlış anlaşılmasın. Bursa BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Recep Altepe, CHP'den deÄŸil AK Parti'den kazandı seçimi. Ve yine yanlış anlaşılmasın. Aynı Recep Altepe, yerel seçimlerden önce Recep Tayyip ErdoÄŸan'a 'paralel yapılanmayla mücadele sözü' verdi, 'paralel yapılanmayla mücadele edenlerle mücadele sözü' deÄŸil.

Bursa tek örnek deÄŸil; ama muazzam bir örnek. Belediye baÅŸkanı kim olursa olsun baÅŸdanışmanının bilmem kaç yıldır deÄŸiÅŸmediÄŸi, aslında iyi bir insan olan baÅŸkanın etrafını saran lacivert heriflerin gemilerini hep yürüttüÄŸü, kripto bir genel sekreter ve paralel yapılanmanın has adamlarıyla dolu tipik bir 'yerel yönetim modeli' var Bursa'nın. Ve bu yerel yönetim modelinde Servet abinin deÄŸil, ÅŸehir galerisi bile denemeyecek bir yeri ÅŸehir müzesi diye yutturma baÅŸarısını gösteren adamların, mimarlık fakültesi birinci sınıf öÄŸrencilerinin bile yapmayacağı restorasyon projelerini büyük iÅŸ olarak yutturan adamların dediÄŸi oluyor.

Ahmet DavutoÄŸlu'nun o kendisine mahsus kederli yüzüne bakıp üzülüyorum. Bu adamlarla kurulabilecek bir 'yeni Türkiye'miz olacak mı, olabilecek mi? Ä°stemekle yapabilmek arasındaki o kritik farkı kapatmaya 'Hoca' ve onun gibi bir avuç insan yetecek mi?

'Ä°yi olmuÅŸ Servet abi' diyorum telefonda, 'zaten sen o adamlara birkaç beden büyüktün.'

Ne diyordu Lacan: 'Yok abi yok. Yeni Türkiye meselesini doÄŸru anlayacak bir tane adam bulsam psikanalizi bırakıp Alaçatı'ya yerleÅŸeceÄŸim. Vallaha bak.'

KAYNAK:http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/ismailkilicarslan/servet-abi-paralelci-mi/55841

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.