Sosyal Medya

Makale

Üçer beşer onar

Yıllar önce bir Ä°slami cemaat, bir televizyon kanalı açmak için çeÅŸitli altyapı çalışmaları yapıyordu. Bir yandan teknik olarak nasıl yayıncılık yapılacağını araÅŸtırıyorlar, bir yandan da sektörden isimlerden çeÅŸitli içerik raporları talep ediyorlardı. SaÄŸ olsunlar, benden de bir rapor talepleri oldu. Raporuma 'bir televizyon kanalı açmak zorunda deÄŸilsiniz' cümlesiyle baÅŸlamış ve ÅŸöyle devam etmiÅŸtim: 'Ama ille de açacaksanız biliniz ki Ä°slami televizyon diye bir ÅŸey olmaz. Televizyon, yapısı gereÄŸi Ä°slami bir araç deÄŸildir. Yapılabilecek en iyi ve makul ÅŸey Müslüman bireylerin yönettiÄŸi ve Ä°slam'ı merkeze alan bir yayıncılığın peÅŸine düÅŸmektir. Bu yayıncılık, verili televizyon estetiÄŸini reddedip kendi estetiÄŸimizi geliÅŸtirme iddiası da taşırsa tadından yenmez.'

Bu, burada bir dursun.

Hafta sonu Bursa seyahatinden dönerken arabanın müzik çalarında bir radyo istasyonuna tesadüf ettik. Gayet aÄŸlak sesli bir amca 'ahiret bankasına yatırım yapan' bir adamın kıssasını anlatıyordu. Sesini bazen çok alçaltıyor, bazen de bağırma, hatta -affınıza sığınarak- böÄŸürme moduna geçiyor ve dinleyende kesinkes bir yabancılaÅŸtırma efekti oluÅŸturarak bir ÅŸey pazarlamaya çalışıyordu. Neydi pazarlamaya çalıştığı ÅŸey biliyor musunuz? Kur'an!

'Üçer beÅŸer onar' diyordu durmadan. Yani ya üç, ya beÅŸ, ya on Kur'an alın. Ne yapılacakmış bu Kur'an'lar? Hafızlara hediye edilecekmiÅŸ. Kur'an kurslarında Kur'an'ları olmayan öÄŸrenciler, biz iyiliksever insanların üçer, beÅŸer, onar aldığı Kur'an'lar sayesinde ilim tahsil edeceklermiÅŸ. Sanırsın Ä°smet Ä°nönü döneminin baskı ortamındayız da, Kur'an kurslarındaki öÄŸrencilerimiz Mushaf bulamıyorlar. Sanırsın o kursları açan Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı, vakıflar ya da cemaatler Kur'an kursu talebelerinin Mushaf ihtiyacını karşılayamadıklarından çocukların eÄŸitim hayatı tehlikede.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.