Feyruz: OrtadoÄŸu'nun Kalbine Dokunan Ses
Bu çerçevede ele alındığında Feyruz\'un sahnedeki duruşu çok önemlidir. Feyruz, sahneye çıktığında toplumsal ve politik mesajlar içeren bir duruş sergiledi. Özellikle 1967 Arap-İsrail Savaşı sonrası Rajioun ve Zahrat Al Mada\'in şarkılarında müziği toplumsal mesajlar veren bir araç olarak kullandığı görüldü. Feyruz, sahnede hiçbir zaman gülmeyen, hüzünlü biri olarak karşımıza çıkar ve bunu bilinçli bir şekilde yaptı.
15 yıl süren kanlı bir iç savaş süresince hiç şarkı söylemeyen Feyruz için; \"Feyruz sahneye çıkmayarak Araplara büyük bir ceza vermiştir\" açıklamaları yapıldı. Daha sonra sahneye çıktığında neden hiç gülümsemediği sorusuna Feyruz şu cevabı verdi: \"Neden güleyim ki? Sahnede mutlu şeyler söylemiyorum. Bu yüzden Ortadoğu\'da kadınlar gülünceye kadar gülmeyeceğim.\"
Toplam 10 / 6. Foto
Ortadoğu'nun ortak kültür taşıyıcısı olan Feyruz'un Lübnan'daki iç savaş sırasında evine bir füze isabet etmesine rağmen asla ülkesini terk etmediğini ve korkusuzca Lübnan'da yaşamayı tercih ettiğini biliyor muydunuz? Lübnan'ın kadife sesli kadını Feyruz, 16 yıl devam eden savaş sırasında Beyrut'ta konsere çıkararak Ortadoğu'nun sesi oldu. Sizler için savaş bitiren şarkıların kadını olan Feyruz'un hayatını derledik.