Sinemada distopyanın 7 örneği
Şehirlerde sürekli bombalar patlar ve devlet halkını adeta bir terörist gibi görür. Halkın hareketleri aynı 1984 filmindeki gibi kayıt altına alınır. Burada tele ekranlar yerine Bilgi Edinme Teşkilatı vardır. Ana karakter Samuel Lowry, kamuda çalışan bir memurdur. Sürekli olarak kafesteki bir kadının hayalini görür. Hayalinde ise kendisi bir süper kahramandır ve kadını kurtarır. Yanlış bir tutuklama sonucu devletin geri ödeme çekini getirdiğinde hayallerindeki kadını gerçek olarak karşısında bulur. Bir an önce kadının kim olduğunu öğrenmek için araştırmalara başlar ve kadının bir şüpheli olduğunu öğrenir.
Samuel'in annesi oğluna Bilgi Edinme Teşkilatı'na geçmesini teklif eder. Samuel, bu teklifi kafasına pek yatmasa da kadına ulaşmak için kabul eder. Bilgi Edinme Teşkilatı, halkın her hareketini izleyip onları fişleyen bir sistemden başka bir şey değildir. Devlet, halkını birer suçlu olarak görmektedir.
Toplam 14 / 10. Foto
Sinemanın ilk distopik filminin Metropolis olduğunu ve filmin sessiz çekilerek bilim kurgunun temelini attığını biliyor muydunuz? Distopik romanlara karşı her geçen gün artan ilginin nedeni, korku dolu kurgunun gelecekte de yaşanabilecek olma ihtimali miydi?