Avucumuzun içindeki tehlike çanları
Her ne kadar cep telefonlarından yayılan yüksek frekanslı EM radyasyonun baş ağrısı, depresyon ve uykusuzluk yaptığı gibi bulgular olduğunu öne süren araştırmalar var ise de bunlar kesinlik kazanmamıştır. Kesinlik kazanan, özellikle kulak bölgesindeki dokularda sıcaklık artımıyla ilgili 'ısıl etki'dir.
Cep telefonları özellikle kulağa yapıştırılarak sık ve uzun süre kullanıldığında kulak bölgesindeki dokuları ısıtarak zamanla olumsuz etkileyebiliyor. Yüksek frekanslı (Radyo Frekanslı /RF/) EM radyasyonun, girdiği dokulara enerjisini aktararak bunların sıcaklığını artırdığı artık kanıtlanmış bilimsel bir gerçek. Aşırı sıcaklık artımı ise dokuların işlevlerini bozabiliyor.
Cep telefonları daha çok haberleşme için kullanılmalı, olduğunca az ve kısa konuşulmalı, uzun iş konuşmaları ve söyleşiler kablolu telefonlarla yapılmalı.
Toplam 11 / 3. Foto
Posta güvercinleriyle, haftalarca beklenilen mektuplarla daha da eskiye gidersek dumanla haberleşmeyi sağlayan insanlık tarihi, bir alo sesini uyduğu an ne kadar da heyecanlanmıştı. Şimdilerde avuç içi boyutunda bir cihazda dünya elimizin altında. Peki, bu durum ihtiyacı mı bağımlılığı mı getirdi? Cep telefonu sağlığımızda etkili olmaya başladı. Bizler bunun ne kadar farkındayız?