Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ä°ran: Suriye'yi sonuna kadar destekleyeceÄŸiz

İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Dışişleri Bakanı Zarif, sonuna kadar Suriye devleti ve halkının arkasında olacaklarını açıkladı



Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, “ülkesinin Suriye hükümetini ve halkını sonuna kadar desteklemeye devam edeceÄŸini” söyledi.

Dün Tahran’a ziyarette bulunan Suriye Meclis BaÅŸkanı Muhammed Cihad el-Leham’ı kabul eden Ruhani, “Allah’a ÅŸükürler olsun ki, birkaç ay içerisinde Åžam’ı düÅŸürebileceklerini zanneden Suriye’nin düÅŸmanlarının umut ve hedefleri dört yıllık bir direniÅŸin ardından yok oldu. Teröristler Suriye halkını yenemeyecekler” dedi.

BÄ°R DESTEK AÇIKLAMASI DA ZARÄ°F’TEN

Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de Leham ile yaptığı görüÅŸmede, Ä°ran’ın Suriye konusunda izlediÄŸi politikaların deÄŸiÅŸmeyeceÄŸini söyledi.

Ä°ran, Irak ve Suriye arasında özellikle IŞİD ile mücadeledeki üçlü koordinasyonunun bölgenin yararına olduÄŸuna iÅŸaret eden Zarif “Bölge sorunlarının OrtadoÄŸu ülkeleri tarafından çözülmesi gerektiÄŸine inanıyoruz.” diye ekledi.

Zarif, Arap ülkelerinin ortak sorunları gidermek için müzakereye oturmaları gerektiÄŸini belirtirken,  Ä°ran'ın  dış siyasetinde  bölge ve komÅŸularıyla iliÅŸkileri geliÅŸtirmeye öncelikli olarak yer verdiÄŸini bildirdi ve 'bu ülkelerin her birine yönelik tehdidi Ä°ran’a yönelik bir tehdit  saydıklarını' söyledi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.