Sosyal Medya

Ekonomi

Bakan Şimşek: İş adamları korkuyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, muhalefet partilerinin asgari ücret vaatlerinden dolayı iş adamlarının kendisine dert yandığını anlattı.



 Maliye Bakanı Mehmet ÅžimÅŸek muhalefetin asgari ücretle ilgili vaatlerine iÅŸ dünyasından neden tepki gelmediÄŸini açıkladı.

Ä°Åž ADAMLARI KORKUYOR!

Bakan ÅžimÅŸek, iÅŸ dünyasının muhalefet partilerinin ÅŸerrinden korktuÄŸu için açıklama yapmadığını belirterek kapalı kapılar ardında iÅŸ adamlarının kendisine ''Ya bu ne saçmalık. Bunu biz nasıl yapabiliriz.'' dediklerini söyledi.

DEVLETÄ°N ASGARÄ° ÜCRETLE Ä°LGÄ°SÄ° YOK

Bakan ŞİmÅŸek konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü;

''Çıkıp konuÅŸamıyorlar çünkü yarın öbür gün bunların ÅŸerrinden emin deÄŸiller. Asgari ücret konusunda çok ciddi adımlar atıyoruz. Atacağımız adımlar ile Türkiye daha katma deÄŸeri yüksek ürünler üretmeye baÅŸlayacak. Kendi hava aracını, kendi ilacını, nitelikli tekstil ürünlerini üretir hale gelecek. Bu da ister istemez ücretleri kat be kat arttıracak. Ä°ÅŸverenin imkanları iyileÅŸtikçe iÅŸverenin ücret politikası da deÄŸiÅŸecek. Devlette en düÅŸük memur maaşı 2090 TL. Devletin asgari ücretle ilgisi yok. Çünkü asgari ücret ödenmiyor. O yüzden devletin çıkıp bir ÅŸey demesi söz konusu olamaz. Bu konu özel sektörü ilgilendiriyor.''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.