Sosyal Medya

Güncel

PKK'nın şehir yapılanmasına Şırnak'ta operasyon

Şırnak merkezi ve Silopi İlçesi'nde PKK'nın şehir yapılanmasına operasyon düzenlendi. İlk belirlemelere göre 43 kişi gözaltına alındı



Şırnak il merkezi ile Silopi Ä°lçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG-H) yönelik olduÄŸu belirtilen eÅŸ zamanlı operasyonlarda 43 kiÅŸi gözaltına alındı. Operasyonla ilgili 37 kiÅŸinin de arandığı bildirildi.

Şırnak Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nın PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik baÅŸlattığı bildirilen soruÅŸturma kapsamında il merkezi ve Silopi Ä°lçesi’nde eÅŸ zamanlı operasyonlar yapıldı. Saat 03.00 sıralarında Silopi’nin Cudi, Nur, Dicle, Åžehit Harunboy, YeniÅŸehir ve Karşıyaka mahallelerinde baÅŸlatılan operasyona çok sayıda zırhlı araç ve özel harekat timleri katıldı. Önceden belirlenen adreslere eÅŸ zamanlı olarak yapılan operasyonda kar maskeli polisler balyoz ve kalkanları kullanarak katıldı. Operasyon yapılan mahallelerin ara sokaklarında ise zaman zaman silah sesleri duyuldu. Operasyon sonucunda 4’ü 18 yaşından küçük olmak üzere toplam 17 kiÅŸinin gözaltına alındığı açıklandı. Gözaltına alınan ÅŸüphelilerin Silopi Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸü’ne götürüldüÄŸü belirtildi.

Şırnak il merkezinde de çok sayıda polisin katıldığı operasyonda 26 kiÅŸinin gözaltına alındığı bildirildi. Savcılığın soruÅŸturma kapsamında 80 kiÅŸilik bir listenin bulunduÄŸu ve operasyonlarda evlerinde bulunmayan 37 kiÅŸinin de aranmasına devam edildiÄŸi kaydedildi. 

Yetkililer, "operasyonun seçim günü eylem hazırlığı içerisinde olan ve daha önce bazı sokak eylemlerine katılan kiÅŸilere yönelik yapıldığını", operasyon sırasında bazı ÅŸüphelilerin kaçtıklarını açıkladı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.