Sosyal Medya

EÄŸitim

DGS başvuruları yarın sona erecek

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programları mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı 26 Temmuz'da yapılacak.



AA'nın haberine göre, Dikey GeçiÅŸ Sınavı (DGS) için 22 Mayıs'ta baÅŸlayan baÅŸvuru süreci bitiyor. BaÅŸvurular elektronik ortamda alınacak. Sınav ücreti ödemeleri ise 5 Haziran'da, iÅŸlemi bankadan yapacak adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM'nin internet sayfasındaki "Ödemeler" alanından kredi veya banka kartıyla gerçekleÅŸtirecekler için ise saat 23.59'da sona erecek.

Sınava, meslek yüksekokulları ve açık öÄŸretim ön lisans programları mezunları ile son sınıfta bulunup da staj dışındaki mezuniyet ÅŸartlarını yerine getirmiÅŸ olanlar baÅŸvurabilecek.

KKTC meslek yüksekokullarının son sınıf öÄŸrencileri ve mezunları, meslek yüksekokulu adını taşımayan ancak bir mesleÄŸe hazırlayan önlisans programları mezunları ve aynı koÅŸullarda yurt dışından mezun olup denkliÄŸi kabul edilenler de baÅŸvuru yapabilecek.

Ä°lahiyat lisans tamamlama programlarına yerleÅŸtirme de DGS puanlarına göre merkezi yapılacağından, bu programlara baÅŸvuracak adayların da DGS'ye girmeleri gerekecek.

Adaylar, DGS kılavuzu ile aday baÅŸvuru formuna, ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden ulaÅŸabilir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmıyor.

Meslek yüksekokulları ile açık öÄŸretim ön lisans programları mezunlarının Lisans ÖÄŸrenimine Dikey GeçiÅŸ Sınavı, 26 Temmuz'da yapılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.