Sosyal Medya

Güncel

ABD, Husilerle görüştüğünü doğruladı

ABD, Umman'da Yemen Husi hareketinden bir heyetle görüşmeler yaptığı yönündeki iddiaları doğruladı



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Stratejik Ä°letiÅŸim BaÅŸdanışmanı Marie Harf, Yakın DoÄŸu Ä°liÅŸkilerinden sorumlu diplomat Anne Patterson'ın Umman'da Yemen krizinin taraflarıyla görüÅŸmeler yaptığını ve bu kapsamda Husilerden bir grupla da görüÅŸtüÄŸünü açıkladı.

Harf, Patterson'ın daha sonra Suudi Arabistan'ın baÅŸkenti Riyad'da bulunan Yemen CumhurbaÅŸkanı Abdurrabbu Mansur Hadi ve Suudi yetkililerle de krizi görüÅŸtüÄŸünü söyledi.

Husilerle yapılan görüÅŸmenin, "Ülkedeki krizin yalnızca siyasi yollarla çözülebileceÄŸi görüÅŸünü güçlendirmek" ve "Husilerin BirleÅŸmiÅŸ Milletler öncülüÄŸündeki siyasi sürece dahil olmaları gerektiÄŸi" mesajını iletmek amacını taşıdığını belirten Harf, baÅŸka bir gazetecinin, ABD'nin Husilerle görüÅŸüp görüÅŸmediÄŸi sorusunu, dünkü basın toplantısında cevapsız bırakmıştı.

Harf, soruyu önceki gün cevapsız bırakması ile ilgili olarak, "Bazen deÄŸiÅŸik günlerde, ek bilgiler olabiliyor" diye geçiÅŸtirdi.

YEMEN HÜKÜMETÄ°'NÄ°N Ä°DDÄ°ASIYDI

Yemen hükümeti geçen günlerde, ABD'nin Husilerle Umman'da görüÅŸtüÄŸünü öne sürmüÅŸ, ancak görüÅŸmelerde kendilerinin herhangi bir ÅŸekilde yer almadığını söylemiÅŸti. DışiÅŸleri Bakanlığı'nın açıklamasıyla, Yemenli yetkililerin iddiası doÄŸrulanmış oldu.

Ülkede Husilerin ilerleyiÅŸini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta 'Kararlılık Fırtınası' adlı hava harekatı baÅŸlatmıştı. Yemen'de CumhurbaÅŸkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çaÄŸrısı üzerine baÅŸlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiÄŸi açıklanmış ve Yemen halkı için artık 'Umuda DönüÅŸ' operasyonunun baÅŸladığı belirtilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.