Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD saldırısında ölenler Türkmen

IŞİD'le savaşmak için Samarra'da görev alan Telaferli polisleri hedef alan ve bomba yüklü askeri aracın kullanıldığı intihar saldırısında 50'ye yakın Türkmen öldü. Hayatını kaybedenler için Kerbela ve Tuzhurmatu'da cenaze töreni düzenlendi.



IŞİD'le savaÅŸmak için Samarra'da görev alan Telaferli polisleri hedef alan ve bomba yüklü askeri aracın kullanıldığı intihar saldırısında 50'ye yakın Türkmen öldü, 100'e yakın kiÅŸi de yaralandı. Hayatını kaybeden Türkmenler için Kerbela'da geniÅŸ katılımlı cenaze töreni düzenlendi.

IŞİD’in intihar saldırısında ölen Türkmenler Kerbela'da düzenlenen cenaze töreninin ardından topraÄŸa verildiler. Hayatını kaybedenler arasında Tuzhurmatu'dan bir Türkmen genci de bulunuyor. Tuzhurmatulu Åžahin Mahmut Rıza da onlardan biriydi ve cenazesi Tuzhurmatu’ya getirilerek tören düzenlendi.

Irak Türkmen Cephesi'nin Telafer ikinci büro sorumlusu Kasım Kara, Türkmenlerin de diÄŸer milletler gibi terörle mücadele ettiÄŸini belirterek ÅŸehitlere Allahtan rahmet diledi.

El Ahrar Kitlesi üyesi Fevzi Ekrem TerzioÄŸlu da bir bildiri yayınlayarak, göçe maruz kalan Telaferlilerin zor günlerine raÄŸmen terör örgütü IŞİD'e karşı mücadele ettiÄŸini belirtti. TerzioÄŸlu açıklamasında, Türkmenlerin bugün ülkenin farklı illerinde terör karşı mücadele ederek, kan dökmeye devam ettiÄŸini söyledi.

Felluce’nin kuzeyinde bulunan Sersar bölgesinde orduya ait askeri üssü hedef alan ve bomba yüklü Hummer tarzında bir askeri araçla düzenlenen intihar saldırısında 50 polis ölmüÅŸ, onlarca kiÅŸi de yaralanmıştı.

IŞİD son zamanlarda Irak ordusu ve ona destek veren HaÅŸdu Åžabi milislerine karşı bomba yüklü araç saldırılarını artırmıştı.

Felluce’nin kuzeyinde bulunan Sersar bölgesinde orduya ait askeri üssü hedef alan ve bomba yüklü Hummer tarzında bir askeri araçla düzenlenen intihar saldırısında 50’ye yakın polis ölmüÅŸ, onlarca kiÅŸi de yaralanmıştı.

IŞİD son zamanlarda Irak ordusu ve ona destek veren HaÅŸdu Åžabi milislerine karşı bomba yüklü araç saldırılarını artırmıştı.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.