Sosyal Medya

Güncel

Faturalar ile ilgili önemli karar!

Telefon ile internet, kablo ve uydu-TV abonelerinin borç ödemelerini e devlet üzerinden yapacakları yeni bir düzenleme yapılıyor.



UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Feridun Bilgin, abonelerin, mobil ve sabit hat telefon ile internet, kablo ve uydu-TV fatura borçlarını, e-Devlet Kapısı üzerinden ödemeleri ve alacaklarını iade iÅŸlemleri için yeni düzenleme yapıldığını bildirdi.

Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumu (BTK) tarafından "Borç ve Alacak Bilgilerinin Sorgulanmasına Ä°liÅŸkin Usul ve Esaslar"da düzenlemeye gidildiÄŸini ifade etti. Elektronik haberleÅŸme sektöründeki borç ve alacaklara iliÅŸkin yapılan yeni düzenlemenin detayları hakkında bilgi veren Bilgin, vatandaÅŸların iki kanaldan borç ödeme ve alacak iadesi hizmetini kullanma imkanına sahip olacağını söyledi.

1 OCAK 2016'DA BAÅžLIYOR

Söz konusu yöntemlerden birincisine göre, iÅŸletmecilere ait internet sitesi üzerinden borçlarını kredi kartı ile ödeme imkanı bulunan abonelerin; alacaklarının iadesi için baÅŸvuru yapma imkanına kavuÅŸacağını belirten Bilgin, "Söz konusu hizmetin kullanımı için iÅŸletmeciler gerekli hazırlıkları tamamlayarak 1 Ocak 2016'dan itibaren söz konusu hizmeti abonelerine sunmaya baÅŸlayacak" dedi.

Hizmetin e-Devlet Kapısı üzerinden de kullanılabilmesi için gerekli baÄŸlantının saÄŸlanacağını anlatan Bilgin, "Abonelere kolaylık saÄŸlamak için ikinci bir yöntem olarak ise 200 bin ve daha fazla abonesi olan iÅŸletmeciler, tüketicilere e-Devlet Kapısı üzerinden yapılan sorgulama sonucunda öÄŸrenilen borç, alacak bilgilerinde borç miktarı ya da telefon, abone numarası benzeri verileri girmelerini gerektirmeden kolayca borç ödeme ve alacak iadesi için baÅŸvuru hizmetini sunmakla yükümlü olacak" diye konuÅŸtu.

Bilgin, iÅŸletmecilerin BTK tarafından bu yöntemin kullanımı için gerekli hazırlıklarını tamamlayarak 1 Nisan 2016'dan itibaren abonelere söz konusu hizmeti sunmaya baÅŸlayacağını kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.