Sosyal Medya

Dünya

Berlin'de Yunanistan krizi zirvesi

Almanya'nın başkenti Berlin'de IMF, Avrupa Merkez Bankası ve Alman Federal Başbakan Merkel arasında Yunanistan zirve görüşmesi yapıldı.



Almanya'nın baÅŸkenti Berlin'de IMF BaÅŸkanı Christine Lagarde, Avrupa Merkez Bankası BaÅŸkanı Mario Draghi ve AB Komisyon BaÅŸkanı Jean-Claude Juncker ile Fransa Devlet BaÅŸkanı François Hollande ve Alman Federal BaÅŸbakan Angela Merkel'in katıldığı bir zirve yapıldı. GörüÅŸmede Yunanistan krizi ele alındı.

Alman Federal BaÅŸbakanlıkta yapılan toplantıda, Yunanistan krizinin çözülmesi için kredi veren kurumlar tarafından yapılacak en son teklif üzerinde durulduÄŸu bildirildi. GörüÅŸmede Yunanistan'ın da kabul edeceÄŸi bir uzlaÅŸma paketinin ayrıntıları masaya yatırıldı.

Zirveye katılmayan Yunan BaÅŸbakan Alexis Çipras'ın Atina'da üç kurumdan gelecek telefon çaÄŸrısını beklediÄŸi belirtildi. Çipras'ın artık emekli maaÅŸlarının azaltılması ve emeklilik yaşının yükseltilmesi konularında uzlaÅŸmaya hazır olduÄŸu kaydedildi.

Alman Federal hükümeti tarafından yapılan açıklamada, üç saat süren görüÅŸmede konunun yoÄŸun bir ÅŸekilde ele alındığı ve zirveye katılanların son günlerde Yunanistan krizi konusunda sıkı bir baÄŸlantı içinde bulundukları ve Yunan hükümeti de aralarında olmak kaydıyla önümüzdeki günlerde bu baÄŸlantının aynen devam edeceÄŸi belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.