Güncel
Bank Asya hisseleri yüzde 9,2 düştü
![](resimler/detay/99949.jpg?)
BDDK'nın Bank Asya'yı TMSF'ye devretmesinin ertesi gününde, gözaltı piyasasında hisseleri işleme kapatılan hisseler bugün işleme açıldı, bankanın hisseleri yüzde 9.21 düştü.
TMSF'nin hisselerine el koymasından sonra hisseleri geçici olarak kapatılan bank asya'nın iÅŸlem sırası bugün gözaltı pazarında yeniden iÅŸleme açılırken, hisseler yüzde 9.21 düÅŸüÅŸle tavan fiyat olan 0.69 liradan açıldı.
Gözaltı pazarındaki hisselerin iÅŸleme açıldığı açıklaması Borsa Ä°stanbul tarafından KAP'a yapıldı.
Tek fiyat sisteminin uygulandığı bu pazarda açılış seansı emirleri 1400-1410 arasında toplanıyor. Saat 1415 ile 1730 arasında ise emir gönderilebilirken, 1730-1733 arasında tek fiyat belirleniyor ve 1738-1740 arasında tek fiyattan kapanış iÅŸlemlerine tabi tutuluyor.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), 29 Mayıs'ta Bank Asya'nın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesine karar verildiÄŸini açıkladı.
BDDK'dan yapılan yazılı açıklamada kararın, bankanın mali bünyesi, ortaklık ve yönetim yapısı ile faaliyetlerinde yaÅŸanan sorunların katılım fonu sahiplerinin hakları ve mali sistemin güven ve istikrarı bakımından tehlike arzettiÄŸi gerekçesiyle alındığı belirtildi
Henüz yorum yapılmamış.