Güncel
Özel ve Fidan da mağdur
Kriptolu telefonları dinledikleri iddiasıyla 28 kişiye açılan davada, “Ses dosyalarını Fethullahçı Terör Örgütü’ne aktardılar” denildi.
Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının, devlet büyüklerinin kriptolu ve normal telefonlarının usulsüz dinlendiÄŸi iddialarına yönelik, Telekomünikasyon Ä°letiÅŸim BaÅŸkanlığı (TÄ°B) ve TÜBÄ°TAK görevlisi 28 kiÅŸi hakkında hazırladığı iddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
ÖZEL VE FÄ°DAN DA MAÄžDUR
Ä°ddianamede “ÅŸikayetçiler” CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Gaziantep BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Fatma Åžahin olarak gösterildi. Çok sayıda bakanın yanı sıra, Genelkurmay BaÅŸkanı Necdet Özel ve MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan da ‘maÄŸdur' listesinde yer aldı. Sanıklara, silahlı terör örgütüne üye olmak, casusluk, hükümeti ortadan kaldırmaya çalışmak, haberleÅŸmenin gizliliÄŸini ihlal gibi suçlamalar yöneltildi.
ŞİFRELERİ DE VERDİLER
Ä°ddianamede, sanıklardan Hasan Palaz, Gökhan Vıcıl, Ä°mren Ergüler, Özgür Ören, Orhan Üçtepe ve Ayhan Yeni'nin TÜBÄ°TAK BÄ°LGEM'de görev yaptıkları ve MÄ°LCEP K2 model kriptolu cep telefonlarının tüm yazılım ve donanım tasarımını gerçekleÅŸtirdikleri belirtildi.
TÜBÄ°TAK'ta görevli sanıkların, MÄ°LCEP K2 model kriptolu cep telefonlarını kullanıma hazır hale getirdikten sonra, hukuka aykırı dinlemeleri saÄŸlamak amacıyla IMEI numaralarını ve ÅŸifreleme anahtarlarını TÄ°B BaÅŸkanlığı'nda görev yapan diÄŸer örgüt yöneticilerine ve üyelerine verdikleri anlatılan iddianamede, “Sanıkların, elde ettikleri ses dosyalarını, kurum dışına çıkartarak, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması arÅŸivine aktardıkları” ifade edildi.
KAÇ KEZ DÄ°NLEDÄ°LER?
Ä°ddianamede ÅŸu bilgiler de yer aldı: “161 adet MÄ°LCEP K2 model kriptolu cep telefonundan 76 adedinin IMEI numarasının 304 kez iÅŸlem gördüÄŸü tespit edilmiÅŸtir. Buna göre, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan tarafından kullanılan kriptolu telefonların 16 kez, BaÅŸbakan DavutoÄŸlu tarafından kullanılan kriptolu telefonların 14 kez, TBMM BaÅŸkanı Cemil Çiçek tarafından kullanılan kriptolu telefonların 6 kez, Anayasa Mahkemesi BaÅŸkanı HaÅŸim Kılıç tarafından kullanılan kriptolu telefonların 10 kez, diÄŸer kullanıcıların da en az 4-5 kez ayrı ayrı dinlendikleri tespit edilmiÅŸtir.”
BilirkiÅŸi: Hecelerle montaj...
“SoruÅŸturma dosyasında yer alan ‘Recep Tayyip ErdoÄŸan-Bilal ErdoÄŸan gizli ses kaydı.mp4' isimli video görüntüsünün 11 dakika 26 saniyelik kayıt içerdiÄŸi, kayıt içerisinde farklı kaynaklardan elde edilerek birleÅŸtirilmiÅŸ 5 deÄŸiÅŸik kısmın bulunduÄŸu, kaydın içinde gözlemlenen çok sayıda ‘çıkıntı'dan, bu kaydın birden fazla farklı kayıttan yararlanılarak oluÅŸturulmuÅŸ bir montaj olduÄŸunu ortaya çıkardığı, montajda dikkat çeken bir hususun da konuÅŸma bütünlüÄŸünü saÄŸlamak için sadece tüm kelimelerden oluÅŸan bir montajdan farklı olarak kelimelerin dahi parça hecelerden oluÅŸturularak, yeni kelimeler türetilmek suretiyle ortaya çıkarıldığı, ayrıca bu kadar profesyonel bir çalışmanın Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan ve ailesin ait geniÅŸ bir konuÅŸma havuzu (gerek telefon dinlemelerinden elde edilmiÅŸ gerekse ortam dinlemeleri ile elde edilmiÅŸ bulgulardan faydalanılmak suretiyle) kullanılarak oluÅŸturulabileceÄŸi uzman bilirkiÅŸi raporuyla tespit edilmiÅŸtir.”
Mersin merkezli 2. dalga: 53 gözaltı
Mersin merkezli yasa dışı dinleme iddiasıyla ilgili 2'nci dalga operasyonu yapıldı. Dün sabahın ilk saatlerinde Mersin Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Ä°stihbarat ile KOM Åžube Müdürlükleri'nde görev alan personele yönelik 19 ilde gerçekleÅŸtirilen operasyonlarda 53 kiÅŸi gözaltına alındı. Eski KOM Daire BaÅŸkan Yardımcısı ErtuÄŸrul ÅženyiÄŸit ile eski emniyet istihbarat müdürlerinin de bulunduÄŸu polislerin evlerinde de geniÅŸ arama yapılarak, elde edilen dokümanlara el konuldu. Ayrıca haklarında gözaltı kararı olan ve 28 Ekim 2014'te gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Mersin eski istihbarat ÅŸube müdürlerinden Ali Çengelci de gözaltına alındı.
Henüz yorum yapılmamış.