Sosyal Medya

Dünya

Yurtdışında 1 milyon kişi oy kullandı

Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı 1 milyon 30 bin seçmen oy kullandı



7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışı seçim merkezlerinde oy kullanma iÅŸlemi Avrupa'da dün yerel saatle 19.00'da sona erdi.

Oy verme iÅŸlemi Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa ve Ä°sviçre'de 8 Mayıs, Norveç'te 22 Mayıs, Bulgaristan, Hollanda ve Ä°talya'da 29 Mayıs, Makedonya ve Yunanistan'da 30 Mayıs'ta baÅŸlamıştı. Ä°sveç'te sadece 31 Mayıs günü oy kullanıldı. Yurt dışında yaÅŸayan seçmenlerin 33 gümrük kapısındaki oy verme iÅŸlemi ise 7 Haziran'da sona erecek.

Åžu ana kadar gümrükler de dahil Yurt Dışı Seçmen KütüÄŸü'ne kayıtlı 1 milyon 30 bin seçmen oy kullandı. Oylar Avrupa'daki çeÅŸitli merkezlerden toplanarak salı günü yetkili ve gözetmenler eÅŸliÄŸinde özel uçakla Türkiye'ye gönderilecek.

Son oy verme gününde Hollanda'da izdiham yaÅŸanırken Almanya'daki seçim noktaları çok sakindi. Oy kullanmayı son güne bırakan seçmenler Köln BaÅŸkonsolosluÄŸu'nda beklemeden oylarını kullandılar. Köln BaÅŸkonsolosu Hüseyin Emre Engin, yurt dışındaki oyların 2 Haziran'da Türkiye'ye gönderileceÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.