Sosyal Medya

Güncel

Petkim'de işbaşı, Ford'da eyleme devam

Petkim işçilerinin eylemi sona erdi ancak Ford Otosan'daki eylemler devam ediyor. Ford işçileri Ali Koç ile görüşmek istediklerini açıkladı



Ford Otosan’ın Kocaeli fabrikasında bir grup iÅŸçinin eylemleri sürerken, EskiÅŸehir Ä°nönü tesisinde 8 gündür üretim yapılamıyor. Ä°ÅŸçileri temsilen konuÅŸan Cem Semiz, “Ufak tefek rakamsal boyutlardaki sorunlar da halledilirse bu iÅŸ çözülecek. Ä°nsanlar müjdeli haber bekliyor. Sayın Ali Koç’a sesleniyorum. Gelsin iÅŸçisiyle konuÅŸsun. Bizler çalışmayı istiyoruz artık” dedi. Semiz, ÅŸu bilgileri verdi: Burada herkesin birbirine inanmışlığı devam ediyor. En önemlisi bu zaten. Bu süreçte bu bayrağın, bu sancağın altında ayrılmadığımız sürece, herhangi bir bölünme olmadığı sürece bu iÅŸ nasip olursa baÅŸarıya ulaÅŸacak. 8 gün oldu. Ä°çeriden, Gölcük’ten haber bekliyoruz.” 
 
Ä°ÅŸçilerin bir baÅŸka sözcüsü Ä°smail DemirbaÅŸ da Ford Otosan iÅŸçilerinin en öncelikli talebinin, Türk Metal  Sendikası’nı istememeleri olduÄŸunu vurguladı. DemirbaÅŸ, ÅŸunları kaydetti: “Mevcut hiçbir sendikayı istemiyoruz. Olursa, burada çalışan yürekli insanlarla kendi sendikamızı kuracağız. Bu arkadaÅŸlarımız sadece ekmek davası için mücadele  ediyor. Bu mücadelenin ruhuna uygun olan bir örgütlenmeye gideceÄŸiz.

KANDİL ETKİNLİĞİ

Bu arada Ford Otosan iÅŸçileri, fabrika önünde Berat Kandili dolayısıyla program düzenledi. Yaklaşık 13 gündür kurdukları çadırlarda eylem yapan iÅŸçilerin kandil nedeniyle düzenlediÄŸi etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile baÅŸladı. 

Programda sanatçılar Adem Pala ile Hüsamettin Karakaya tarafından ilahiler okundu. Kocaeli BüyükÅŸehir Belediyesi semazenlerinin gösterisi sonrası ikram gerçekleÅŸtirildi. 

Ford Otosan Yeniköy Fabrika Müdürü Sabri Çimen de eylem alanına gelerek, iÅŸçilerin kandilini kutladı. Çimen, "Ä°çeride çalışan arkadaÅŸlarımız da hep sizleri düÅŸünüyor. Hepinize selamları var" dedi.  Gölcük Belediyesinin imamı Ä°lhan GümüÅŸ'ün okuduÄŸu dua sonrası program sona erdi. 

Programa, eski Ä°hsaniye Belediye BaÅŸkanı Necati Zorlu, iÅŸçiler ve aileleri katıldı.

PETKÄ°M'DE Ä°ÅžBAÅžI YAPILDI

Öte yandan Petrol Ä°ÅŸ Sendikası AliaÄŸa Åžubesi BaÅŸkanı Ahmet Oktay, açıklamada, Petkim'de Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesi (TÄ°S) görüÅŸmelerinde anlaÅŸma saÄŸlanamaması nedeniyle baÅŸladıkları eylemin 5'inci gününde, Ä°stanbul'da ÅŸirketin baÄŸlı bulunduÄŸu grubun yöneticileriyle görüÅŸme yaptıklarını belirtti.

GörüÅŸmeler sonucu TÄ°S maddelerinde uzlaşıya vardıklarını anlatan Oktay, "GörüÅŸmeler sonucu taleplerimizin yüzde 90'ı yerine geldi. 2006 öncesi ve sonrası giren iÅŸçiler arasındaki ücret farkının azaltılmasına yönelik düzenleme yapıldı. Yüzde 6'lık genel zam ve iki bayram ikramiyesi alınması konusunda da anlaşıldı. Konuyla ilgili ayrıntılı açıklamayı yarın yapacağız. SaÄŸlanan uzlaÅŸmayla eylemimiz sona ermiÅŸtir" dedi.

AliaÄŸa ilçesindeki Petkim tesislerinde çalışan Petrol-Ä°ÅŸ Sendikası'nda örgütlü bin 850 iÅŸçi, 2015-2016 dönemi TÄ°S görüÅŸmelerinde anlaÅŸma saÄŸlanamaması ve Yüksek Hakem Kurulu'na taşınması üzerine 28 Mayıs PerÅŸembe 08.00 vardiyasıyla eyleme baÅŸlamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.