Sosyal Medya

Güncel

Akdoğan, çözüm süreci için net konuştu!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 'çözüm süreci' için 7 Haziran sonrasını işaret etti...



BaÅŸbakan Yardımcısı AkdoÄŸan, çözüm süreci için, "Yaz aylarında önemli bir noktaya geleceÄŸimize inanıyorum" dedi. HDP'nin önemli bir rol oynayabilecekken bunu "ziyan ettiÄŸini" savundu. AkdoÄŸan, "Selahattin DemirtaÅŸ'ı parlatmaya çalışanlar acaba Ä°mralı'yı nasıl devre dışı bırakırız hesabı içindeler," diye belirtti.

Habertürk televizyonuna konuÅŸan BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan, HDP'nin 7 Haziran genel seçiminde yüzde 10 barajını aÅŸamaması durumunda çözüm sürecine dahil olup olmayacağı sorusuna yanıt verdi.

"AK Parti güçlü bir ÅŸekilde iktidar olursa, devam ederse çözüm süreci var. Bunu yapabilecek tek aktör AK Parti. Kim olmazsa bu olmaz sorusu sadece AK Parti ile cevap bulur. Ä°mralı'ya gidenler arasında milletvekili olmayanlar da var. Bu süreç baÅŸladığında HDP barajı geçmiÅŸ, Meclise girmiÅŸ filan da deÄŸildi. Gerekirse HDP rol alabilir. Ama ÅŸu anda öyle bir makas deÄŸiÅŸtirdiler ve öyle bir iÅŸ birliÄŸine gittiler ki bu Çözüm Süreci'nin hayrına olan bir iÅŸ birliÄŸi deÄŸil. Çözüm sürecinin ana aktörü olan AK Parti'yi hedef alan bir senaryonun parçası olmuÅŸ durumundalar."

"Ä°MRALI'YI NASIL DEVRE DIÅžI BIRAKIRIZ HESABI Ä°ÇÄ°NDELER"

"Selahattin DemirtaÅŸ'ı parlatmaya çalışanlar acaba Ä°mralı'yı nasıl devre dışı bırakırız hesabı içindeler" diyen AkdoÄŸan, seçimden sonra AK Parti'nin çok hızlı bir ÅŸekilde çözüm sürecini canlandıracağını, hangi aktörlerle nasıl devam edeceÄŸini oturup tekrar deÄŸerlendireceklerini söyledi. Sürecin sabote edildiÄŸini ve yanlış birtakım yollara saptıklarını dile getiren AkdoÄŸan, "Her halükarda biz bu süreci yapacağız. Bu yaz aylarında önemli bir noktaya geleceÄŸimize inanıyorum. Ama bu estirdikleri rüzgar, çok Çözüm Süreci'nin lehine deÄŸil. Bunu yeniden deÄŸerlendirmemiz gerekecek" dedi.

"HDP ZÄ°YAN ETTÄ°"

Türkiye partisi olma söylemiyle yola çıkan HDP'nin marjinal sola savrulduÄŸunu savunan AkdoÄŸan, "Hâlâ orada bir örgüt var varlığı demokrasiye tehdit. Türk askerine kurÅŸun sıkıyor. Karakollara taciz ateÅŸi sıkıyor. Türk askerini kaçıran bir örgütün uzantısı olduÄŸun zaman mı Türkiye Partisi olacaksın? HDP bu süreçlerde önemli roller oynayabilirdi ama bunu ziyan etti, boÅŸa çıkardı" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.