Sosyal Medya

Güncel

Bakan Avcı'dan müjde

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Eti Bor İşletmelerinde büyük bir AR-GE merkezi kurulduğunu söyledi.



Milli EÄŸitim Bakanı Nabi Avcı, "EskiÅŸehir'in adını bütün Türk dünyasında bilinir hale getirmeye çalıştık. Åžimdi onun semerelerini, cazibe merkezlerimizi de tanıtarak alacağız" dedi.

ESKÄ°ÅžEHÄ°R AFYON 40 KM KISALACAK
Seyitgazi ilçesinde, Halk EÄŸitimi Merkezi önünde vatandaÅŸlarla bir araya gelen Avcı, EskiÅŸehir ile Afyonkarahisar arasındaki yolun çalışmalar tamamlandığında 40 kilometre kısalacağını söyledi.

Kapalı devre cazibeli sulama sistemi için bir proje hazırlandığını belirten Avcı, çiftçilerin ürünlerinin bu sistemle daha da bereketleneceÄŸini dile getirdi.

BOR MADENÄ° Ä°ÇÄ°N 135 MÄ°LYONLUK PROJE
Eti Bor Ä°ÅŸletmeleri ile ilgili 24 projenin sürdüÄŸünü anlatan Avcı, "135 milyonluk büyük bir proje. Özellikle bu bütün Türkiye'deki bor madenlerini de ilgilendiren araÅŸtırmaların yapılacağı Ar-Ge merkezi olacak'' ifadesini kullandı.

Avcı, EskiÅŸehir 2013 Türk Dünyası Kültür BaÅŸkenti Ajansının Seyitgazi'deki yatırımlarına iliÅŸkin bilgi verdi.

"ESKÄ°ÅžEHÄ°R'Ä° DÜNYAYA TANITACAÄžIZ"
Bu ilçenin yeterince tanıtılamadığını kaydeden Avcı, ÅŸöyle konuÅŸtu:
"Burada bir tarih yatıyor. Biz de her gün içinde olduÄŸumuz için, sahip olduÄŸumuz tarihi ve kültürel zenginliklerin çok farkında olamayabiliyoruz. 10 binin üzerinde lise öÄŸrencisini öÄŸretmenleriyle Türk dünyasına, Azerbaycan'a, Türkmenistan'a, Kırım'a, Batı Trakya'ya, Selanik'e, Saraybosna'ya ve Kıbrıs'a gönderdik. Tabii orada arkadaÅŸlıklar, dostluklar oldu. EskiÅŸehir'in adını bütün Türk dünyasında bilinir hale getirmeye çalıştık. Åžimdi onun semerelerini, cazibe merkezlerimizi de tanıtarak alacağız."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.