Sosyal Medya

Güncel

Ford Otosan'daki eylemler devam ediyor

Ford Otosan Fabrikası'nda başlayan işçi eylemleri 8'inci gününde de devam ediyor



EskiÅŸehir'in Ä°nönü Ä°lçesindeki kamyon üretiminin yapıldığı Ford Otosan Fabrikası'nda iÅŸçilerin baÅŸlattığı iÅŸi bırakma eylemi fabrika önünde devam ediyor.

Ford Otosan Ä°nönü Fabrikası'nda çalışan iÅŸçiler geçen pazartesi günü sendikaya tepki ve ücretlerinin arttırılması talebiyle üretimi durdurmuÅŸtu.

Ä°ÅŸçiler, fabrika önünde eylemlerini sürdürürken, gece de 30 iÅŸçi gözlem amacıyla nöbet tutuyor. Geceyi kurdukları çadırlarda geçiren iÅŸçiler çadırlar önünde yaktıkları ateÅŸte ısınmaya çalışırken, zaman zaman da ÅŸarkılar söylüyor. Ä°sim vermeyen iÅŸçiler eylemlerinde kararlı olduklarını belirtip, "Son birkaç gündür yaÄŸmurdan dolayı çamurun içindeydik. Ä°ki gündür havalar iyi, yaÄŸmur yaÄŸmıyor, yerler kurumaya baÅŸladı. Zorluklar içerisinde bu eyleme girdik ve zorluklar içerisinde devam ettirmeye çalışıyoruz. Beklentimiz, hemen sonuçlanıp biran önce iÅŸimizin başına dönmek istiyoruz. Tek dileÄŸimiz tek amacımız bu. Fazla bir ÅŸey istediÄŸimizi de düÅŸünmüyoruz. Bütün arkadaÅŸlarımız tek yürek oldular. Kalkıp da bu fabrikaya ortak olacağız da demiyoruz. Sadece emeÄŸimizin hakkını almak istiyoruz" dediler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.