Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu'nun ilk defa açıkladığı müjde!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Diyarbakır mitinginde ilk kez açıklıyorum dediği müjdeyi verdi.



Diyarbakır mitinginde konuÅŸan BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, ilk kez açıklıyorum dediÄŸi müjdeyi duyurdu. DavutoÄŸlu, "Ä°kinci müjdemi Ä°lk kez burada Diyarbakır'da açıklıyorum. Devletimizin ÅŸefkatini herkes görsün. Bugünden itibaren aldığımız kararla Türkiye'de öksüz ve yetim her çocuÄŸa 100 Türk lirası aylık ödeme yapılacak. Her çocuÄŸa yapılacak kim öksüz ve yetimse. Yaklaşık 162 bin çocuÄŸu tespit ettik. Annesi yada babasını kaybeden her çocuÄŸa öksüz-yetim aylığı baÄŸlıyoruz. Biz öksüze yetime mazlumlara sahip çıkan bir ülkenin vatandaÅŸlarıyız" diye konuÅŸtu.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- Aziz Diyarbakırlılar'a, yiÄŸit Diyarbakırlılar'a selam olsun. Allah sizden razı olsun. Sizi unutmak mümkün deÄŸil. Hiçbir zaman bu manzarayı unutmayacağım. Diyarbakır'da tevhit ve peygamber kokusu alıyorum. 25 Nisan'dan beri yollardayız. Gece yarısı Diyarbakır'a geldik. Ama Diyarbakır'da 24 saat kalacağız. Sabah geldik Diyarbakır'a. Diyarbakır'da güneÅŸin doÄŸuÅŸu ve batışını izleyeceÄŸiz dedim. Sabah namazı için gittiÄŸim camide Mescid-i Aksa kokusu var dedim. Allah'ım bu milleti Ä°slam'dan koparmaya çalışanlara fırsat verme dedim. Secdeye kapandım fırsat verme dedim. Allah'a yalvardım.

- CHP-HDP ve MHP soruyor.Biri Tük ulusalcısı diÄŸeri Kürt ulusalcısı. Ä°srail'de neden BüyükelçiliÄŸimiz yok diyorlar. Bunlar Diyarbakır'ı temsil edebilirler mi? Diyarbakır tevhid ÅŸehridir. Diyarbakır Kudüs'ün ebedi kardeÅŸidir. Kimse bunları birbirinden ayıramaz. Kıble Taksim deÄŸildir. Kıblemiz Kabedir. 

- Suriye'den gelen kardeÅŸlerimize Esed'in zulmünden kaçan Kürtlere yer verdik. Türkiye olmasaydı Kobani'li kardeÅŸlerimiz sığınacak yer bulabilir miydi?

- Yüksekova'daki havalimanının adını Selahattin Eyyübi koyduk birilerine ibret olsun diye. Sonra kalkıp keÅŸke bizde orada olsaydık diyor HDPli kiÅŸi. KeÅŸke sende olsaydın ama havalimanın yapımı engellenirken, yakılıp yıkılırken neden karşı çıkmadın.

- Mazlum ve masum bir tek Türkmeni, bir tek Kürdü, bir tek Arabı dahi zalime teslim etmedik, etmeyeceÄŸiz, ne IŞİD'e ne Esed'e. IŞİD'e yardım ettiÄŸimiz iddiasıyla Türkiye'yi karalamaya çalışıyorlar. Ä°ki yıl IŞİD'le yan yana yaÅŸayan onlardır ama biz hiçbir terör örgütüne yardım etmedik, etmeyeceÄŸiz

- 27 Mayıs'tan itibaren baÅŸlattığımız çiftçilerimize yönelik yardımlar için bugünden itibaren 2 milyar lira ödeme yapıyoruz. Hayırlı olsun.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.