Sosyal Medya

Güncel

Bazı sağlık çalışanları yarın iş bırakacak

Türk Sağlık Sen, Samsun'da bir doktorun öldürülmesi üzerine yarın ülke genelinde iş bırakma çağrısı yaptı



Türk SaÄŸlık Sen, Samsun'daki GöÄŸüs Hastalıkları ve GöÄŸüs Cerrahisi Hastanesi'nde Op. Dr.Kamil Furtun'un uÄŸradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle, protesto için, 1 Haziran'da tüm yurtta iÅŸ bırakılacağını duyurdu.

Türk SaÄŸlık-Sen Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada sendika üyesi saÄŸlık çalışanlarının pazartesi günü saÄŸlık hizmeti sunmayacakları belirtildi. Açıklamada saÄŸlıkta ÅŸiddetin cinayete dönüÅŸtüÄŸünü ifade eden Türk SaÄŸlık-Sen Genel BaÅŸkanı Önder Kahveci, "SaÄŸlık çalışanlarının her gün yaÅŸadığı korku Samsun'da gerçeÄŸe dönüÅŸtü. Dr. Kamil Furtun'un hastane koridorlarında elinde silahla gezen bir katil tarafından katledilmesiyle saÄŸlıkta ÅŸiddet bir kez daha cinayete döndü. Tüm saÄŸlık çalışanlarının mesaiyi saÄŸlıklı bir ÅŸekilde tamamlayıp eve dönebilme ailesine kavuÅŸma isteÄŸi ne yazık ki doktorumuz için gerçekleÅŸmedi. Hastane koridorunda hunharca katledildi. SaÄŸlık çalışanlarının memnuniyeti ve can güvenliÄŸi denilince sırt çevrilmesi nedeniyle bugün bu acıyı yaşıyoruz" dedi.

SaÄŸlık alanında faaliyet gösteren tüm sivil toplum örgütlerini, iÅŸ bırakma eylemine katılmaya çağıran Kahveci, açıklamasında ÅŸunları kaydetti:

"Son bir yılda Beyaz koda bildirilen ÅŸiddet vaka sayısı 11 bin 174. Åžiddet sürekli tırmanıyor. Samsun'da da cinayete dönüÅŸtü. SaÄŸlık çalışanlarının tamamı hayatlarından endiÅŸe ederek çalışıyor. Çalışanlar ne yazık ki ÅŸiddete karşı korumasız. Türk SaÄŸlık-Sen olarak Samsun'da yaÅŸanan vahÅŸi cinayeti protesto etmek ve SaÄŸlık çalışanlarının can güvenliÄŸine dikkat çekmek için 1 Haziran Pazartesi günü tüm yurtta iÅŸ bırakıyoruz. o gün saÄŸlık kurum ve kuruluÅŸlarında hizmet üretmeyeceÄŸiz. Alanlara çıkarak saÄŸlık çalışanlarının yaÅŸam hakkını, güvenli çalışma hakkını savunacağız"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.