Sosyal Medya

Dünya

Hindistan aşırı sıcaklardan kırılıyor

Bazı bölgelerde aşırı yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle ölenlerin sayısı 2 bin 200'ü geçti.



AA'nın haberine göre, Hindistan'ın güneyinde etkili olan aşırı yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle ölenlerin sayısının 2 bin 200'ü geçtiÄŸi bildirildi. 

Meteoroloji Ajansı'ndan KY Reddy, 50 dereceden 45 dereceye düÅŸen hava sıcaklığının Telangana ve Andhra PradeÅŸ eyaletlerinde günlük yaÅŸamı olumsuz etkilemeye devam ettiÄŸini söyledi. KY Reddy, aşırı sıcakların bir gün daha devam etmesinin beklendiÄŸini bildirdi.

Yetkililer, bu hafta içinde baÅŸlayacak muson yaÄŸmurlarının ülkenin güneyinde ve daha sonra kuzeyinde etkili olacağını belirtti.

Ölenlerin arasında çok sayıda yaÅŸlı, evsiz ve açık havada çalışmak zorunda kalan iÅŸçi bulunuyor.

Aşırı sıcakların etkili olduÄŸu iki eyalette doktorlar ve saÄŸlık görevlilerinin izinleri iptal edilmiÅŸti.

Hindistan'da her yıl mart ve haziran ayları arasında etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle çok sayıda kiÅŸi yaÅŸamını yitiriyor. Ölüm oranı, en sıcak ve kurak ay olan mayısta artıyor. Hava sıcaklığı, haziran sonuna doÄŸru baÅŸlayan muson yaÄŸmurlarıyla azalıyor. 

Sıcak çarpması, ortam sıcaklığının yüksek seviyelere ulaÅŸması ve uzun süre doÄŸrudan güneÅŸ ışınlarına maruz kalınması sonucu görülüyor. Vücut sıcaklığının çevresel etkenler nedeniyle 41 dereceyi aÅŸması, dokuların hasar görmesine, metabolik tepkilerin sekteye uÄŸramasına yol açıyor. Sıcak çarpması, kiÅŸinin bilincini yitirmesine, tedavi edilmemesi durumunda da ölüme ya da kalıcı sorunlara neden oluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.