Sosyal Medya

Güncel

Böcek davasında yedinci duruşma yarın

Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili davanın yedinci duruşması yarın görülecek



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın baÅŸbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" olarak adlandırılan dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 13 kiÅŸi hakkında açılan davanın yedinci duruÅŸması yarın görülecek.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma saat 15.00'te başlayacak.

Davanın son celsesinde mahkeme heyeti, varsa soruÅŸturmanın geniÅŸletilmesine yönelik taleplerini, aksi halde esas hakkındaki görüÅŸünü bildirmesi için dosyanın cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar vermiÅŸti. Savcının, soruÅŸturmanın geniÅŸletilmesi yönünde talebi olmaması halinde, esas hakkındaki görüÅŸünü açıklaması bekleniyor.

Davada "müÅŸteki" sıfatı bulunan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın avukatları, geçen haftaki celsede sanıklardan Seyit Saydam ve HurÅŸit Gölbaşı yönünden ÅŸikayetten vazgeçtiklerini söylemiÅŸ, mahkeme heyeti de ErdoÄŸan'ın bu sanıklar yönünden müdahilliÄŸine iliÅŸkin ara kararını hükümsüz bırakmıştı.

ErdoÄŸan'ın avukatlarından Ali Özkaya, sanıklardan Mehmet Yüksel'e iliÅŸkin de "Bu örgüt yapılanması içinde olmadığı ama olayları engelleyemediÄŸinden görevini ihmal ettiÄŸini düÅŸünüyoruz" demiÅŸti.

Ä°DDÄ°ANAME

Ä°ddianamede, dinleme cihazlarının, 2011'de BaÅŸbakanlığın onayı ile MÄ°T ekibinin ErdoÄŸan'ın Keçiören'deki ikametgahı, AK Parti Genel Merkezi, BaÅŸbakanlık Merkez Bina ve BaÅŸbakanlık Resmi Konut'taki çalışma ofislerinde, gizli dinleme ve gözetleme sistemlerine karşı teknik arama çalışmaları sırasında, çoklu prizler içine yerleÅŸtirilmiÅŸ olarak bulunduÄŸu kaydediliyor.

Sanıklardan Ali ÖzdoÄŸan, Sedat Zavar, Serhat Demir, Ahmet Türer, Enes ÇiÄŸci ve Ä°lker Usta'ya, "BaÅŸbakan'ı siyasi casusluk amacıyla dinlemek, kamu görevlisinin özel hayatın gizliliÄŸini ihlal, kiÅŸiler arasındaki konuÅŸmaları kaydetmek" suçları yöneltiliyor ve yirmi birer yıldan 36 yıl altışar aya kadar mahkumiyetleri isteniyor.

Sanıklar Harun Yavuz, Ä°brahim Sarı, HurÅŸit Gölbaşı, Seyit Saydam, Mehmet Yüksel, Zeki Bulut ve Hasan Palaz'ın ise aynı suçların iÅŸlenmesine yardım ettikleri belirtiliyor.

Sanıklardan, dönemin Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Ä°stihbarat Daire BaÅŸkanlığı Teknik Åžube Müdürü Ali ÖzdoÄŸan, dönemin BaÅŸbakanlık Koruma Dairesi BaÅŸkanlığı Güvenlik Sistemleri Büro Amiri Emniyet Amiri Serhat Demir ve dönemin Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Ä°stihbarat Daire BaÅŸkanlığı Teknik Åžube MüdürlüÄŸünde görevli Komiser Yardımcısı Enes ÇiÄŸci halen firari bulunuyor.

Dava devam ederken Romanya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen sanıklar Zavar ve Usta ise tutuklu yargılanıyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.