Sosyal Medya

Güncel

'CHP 28 Şubat'a geri dönmek istiyor'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, CHP'nin parti politikasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.



Ajanshaberin haberine göre, 'CHP'nin seçim beyannamesine göre 1+8+4 deniyor. Bu 28 ÅŸubattaki sistem.' diyen Milli EÄŸitim Bakanı Nabi Avcı,"8 yıllık temel eÄŸitim yapmak demek bu bu da imam hatip ortaokullarının kapanması demek. Ya hepsi imam hatibe gidecek, bu da doÄŸru deÄŸil" diye konuÅŸtu.

Milli EÄŸitim Bakanı Nabi Avcı, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in BaÅŸkent Kulisi programında sorularını yanıtladı. 
 
Avcı, Acet'in  "dersanelere ihtiyaç kaldı mı? sorusuna "Dersanelere ÅŸu an ihtiyaç söz konusu deÄŸil. Bazı kesimler bu konuda duygu sömürüsü yapıyor" dedi. 
 
Bakan Nabi Avcı ÅŸunları söyledi...
 
Bu okulların bir kısmı özel okullara dönüÅŸecek. Birkaç farklı tür var. Yerelin ya da bölgenin ihtiyacına göre dersaneleri hangi okula çevireceklerini aktarıyoruz. 
Okulunu özel okullara yollacak velilere destek veriyoruz. 2000 lira ile 3500 lira arasında destek veriyoruz. Maliye Bakanlığına teÅŸviklerin 350 bin öÄŸrenciye çıkması için baÅŸvurduk. TeÅŸvik için müracaat eden ailenin gelir durumu, okuyan sayısı ve baÅŸarı durumuna göre karar veriyoruz. Özel okulları ve özel okula dönüÅŸümü destekliyoruz.
 
 Dersaneye göndereyim çocuk açığını kapatsın, okullaramıza haksızlık, öÄŸretmenlerimize haksızlık. Dersaneye giden bÅŸir öÄŸrenci aynı zamanda okul öÄŸrencisi. Çocuk okul eÄŸitimiyle mi dersane ile mi kazandı ölçemeyiz. ÖÄŸretmenimizin emeÄŸini neden yok sayıyorsun. 
 
Bazı özel okullar, bazı devlet okullarına göre fiziki imkan ve öÄŸretmen bakımından daha iyi olabilir ama bizim de baÅŸarılı öÄŸretmenimiz var.
 
Zorla imam hatip okullarına yerleÅŸtirdi iddiası var. Bu da doÄŸru deÄŸil. TeÅŸviÄŸi devlet okullarından özel okullara vereceÄŸimizi söylemiÅŸtik. Dolayıısyla öÄŸrencinin devlet okullarında olması gerekiyordu. Bu sene biz o ÅŸartı kaldırdık. Özel okula gideceÄŸim diyen çocuklar, tercih yapmak zorunda kalmayacak.
 
CHP'nin seçim beyannamesine göre 1+8+4 deniyor. Bu 28 ÅŸubattaki sistem... 8 yıllık temel eÄŸitim yapmak demek bu bu da imam hatip ortaokullarının kapanması demek. Ya hepsi imam hatibe gidecek, bu da doÄŸru deÄŸil.  
 
KılıçdaroÄŸlu ne söylediÄŸinin farkında deÄŸil birileri fena halde yanıltıyor.
Bu okullar sadece imam ve hatip yetiÅŸtirmiyor. Diyanet iÅŸleri buradan almıyor imamlarını. Oraya gönderen vatandaÅŸ diyor ki dersini öÄŸrensin ama dinini de öÄŸrensin diyor.
Ä°kinci bir tehlike imam hatiplerin önünü keseceÄŸiz diye meslek liselerini bitirdiler...  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.