Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye'de kanlı gün

Suriye'de muhaliflerin denetimindeki bölgelere dün düzenlenen varil bombalı saldırılarda 136 kişi öldü



Suriye'de Esad'a baÄŸlı ordu birliklerinin çeÅŸitli kentlerde muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere "varil ve vakum bombasıyla" düzenlediÄŸi saldırılarda 136 sivilin öldüÄŸü bildirildi.

Suriye Ä°nsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, orduya ait savaÅŸ uçakları ile helikopterlerin yönetim karşıtlarının denetiminde olan sivil yerleÅŸim yerlerine "varil ve vakum bombasıyla" düzenlediÄŸi saldırılarda Halep'te 90, Ä°dlib'te 20, baÅŸkent Åžam'ın banliyölerinde 9, Haseke'de 8, Dera'da 4, Humus'ta 3 ve Deyru'z Zor'da 2 olmak üzere toplam 136 sivilin hayatını kaybettiÄŸi belirtildi. Ölenler arasında 14 çocuk ve 7 kadın olduÄŸu aktarıldı.

Açıklamada, orduya ait savaÅŸ uçaklarının Halep ve çevresinde pazar ve sivil yerleÅŸim yerlerine yoÄŸun bir ÅŸekilde saldırdığı kaydedildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) ise, rejim güçlerinin karadan operasyon yapamadığı alanlardan Halep'teki pazar ve yerleÅŸim yerini savaÅŸ uçaklarıyla yerle bir ettiÄŸi, Ä°dlib ve Cebel ez-Zaviye bölgesindeki alanlara da varil bombalarıyla saldırması sonucu halkın güvenli bölgelere kaçtığını dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.