Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Türkiye yardım etmeseydi 1 milyon Türkmen şehit olurdu'

Eski Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Hafız, 'Türkiye'nin yardımları olmasaydı otuz bin olan şehit sayımız şimdi belki bir milyona ulaşmıştı' dedi.



AA'nın haberine göre; Eski Suriye Türkmen Meclisi BaÅŸkanı Semir Hafız, Suriye'deki Türkmenler için yola çıkan tırların durdurularak sonrasında olaya ait olduÄŸu belirtilen fotoÄŸrafları yayınlanarak Türkiye'yi teröre destek veren bir ülke olarak gösterilmek istendiÄŸini belirtti. 

MÄ°T tırlarına ait olduÄŸu belirtilen fotoÄŸrafları ve buna iliÅŸkin haberleri  "Türkiye, IŞİD ile iÅŸbirliÄŸi içindeymiÅŸ gibi gösterilmeye çalışılıyor. Asıl insanlık suçu, tırların durdurulması ve bunu suç olarak göstermektir. Bu Türkmenlere ölün demektedir" dedi.

Hafız, Türkmenleri, Türkiye'in Suriye'deki saÄŸ kolu olarak nitelendirerek, "Türkmenler için yola çıkmış tırları durdurup daha sonra da olaya iliÅŸkin fotoÄŸrafların yayınlanmasındaki amaç, Türkiye'ye ihanettir, Türkiye'yi teröre destek veren ülke olarak göstermektir. Türkiye'nin Suriye'deki Türkmenleri koruması hakkıdır. Gönderilen yardımı durdurmak ve bunu IŞİD ile iliÅŸkilendirmek ise tamamen yanlıştır" diye konuÅŸtu. 

"Türkmenler kendilerini Türkiye'nin yardımları sayesinde koruyor"

Söz konusu tırların Suriye'deki Türkmen Dağı'na ulaÅŸma hedefiyle yola çıktığının altını çizen Hafız, sözlerine ÅŸöyle devam etti:

"Suriye Türkmenleri, rejimin saldırılarına karşı kendilerini, Türkiye'nin yardımları sayesinde koruyabiliyor. Türkiye'nin yardımları olmasaydı otuz bin olan ÅŸehit sayımız ÅŸimdi belki bir milyona ulaÅŸmıştı. Türkiye, Türkmenlere, her zaman gıda, ilaç ve insani yardım yolladı. Zaman zaman çeÅŸitli yardımlar da yapıldı. Ancak hükümete yapılan darbe giriÅŸimi ve sonrasında yaÅŸananlar nedeniyle Türkmenlere mühimmat konusunda yardımlar gecikti. Bunun acısını Saray'da, Acısu'da Türkmen gençlerini ÅŸehit vererek ödedik. Bu haberler ile hükümeti itham edenler, Esed rejiminin döktüÄŸü kana ortak olmuÅŸtur."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.