Sosyal Medya

Güncel

'Yeni bir geleceÄŸi inÅŸa edenler kazanacak'

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ankara'da 'sandıklarda yeni bir geleceği inşa edenler kazanacak' dedi.



Anadolu Ajansı'nın haberine göre; HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Figen YüksekdaÄŸ, "8 Haziran sabahına bu meydanlarda özgürleÅŸenler ve sandıklarda yeni bir geleceÄŸi inÅŸa edenler kazanacak" dedi.

YüksekdaÄŸ, partisince Ankara Kolej Meydanı'nda gerçekleÅŸtirilen mitingde yaptığı konuÅŸmada, "barajı savunan ve geleceÄŸini bu baskıcı baraja baÄŸlayan" AK Parti hükümetine, barajın enkazını vereceklerini iddia etti.

Bugün Ä°stanbul ve Ankara'da HDP'nin miting yaptığını hatırlatan YüksekdaÄŸ, Türkiye halklarının hiçbir barajı ve engeli tanımadığını ilan ettiÄŸini, 7 Haziran günü alanları doldurarak zaferlerini ilan edeceklerini ileri sürdü.

YüksekdaÄŸ, hiçbir yasağı tanımadıklarını belirterek, "Bütün yasaklara raÄŸmen halklarımızın fiili, meÅŸru haklarının peÅŸinden gittik ama artık kendi meclisimizde, kendi sokaklarımızda, kendi topraklarımızda özgürce dolaÅŸabileceÄŸimiz, özgürce yaÅŸayabileceÄŸimiz bir düzen istiyoruz" ifadesini kullandı.

YüksekdaÄŸ, siyasi iktidarın her zaman direnenlerden ve alternatif arayanlardan korktuÄŸunu öne sürerek, bunu en iyi Ankaralıların bildiÄŸini ifade etti. 7 Haziran'ın Türkiye için büyük bir seçim olacağını vurgulayan YüksekdaÄŸ, "Bu seçimlerin kazananı ve kaybedeni olacak. Halkların Demokratik Parti'sini baraj altına itmek isteyenler mi kazanacak? Yoksa 'seni baÅŸkan yaptırmayacağız' diyenler mi? 8 Haziran sabahına bu meydanlarda özgürleÅŸenler ve sandıklarda yeni bir geleceÄŸi inÅŸa edenler kazanacak" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.