Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu: Müslümanı müslümana kırdırıyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir mitinginde MİT TIR'larına ilişkin görüntüleri yorumlayıp AK Parti'yi eleştirdi. "Suriye'de neler yaptıklarını bu dünya gördü. Müslümanı müslümana kırdırıyorlar. Ellerine silah veriyorlar" dedi.



MHP liderinden sonra CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu da MÄ°T TIR'larına iliÅŸkin görüntüleri deÄŸerlendirip hükümeti eleÅŸtirdi. Ä°zmir mitinginde konuÅŸan KılıçdaroÄŸlu, “Suriye'de neler yaptıklarını bu dünya gördü. Müslümanı müslümana kırdırıyorlar. Ellerine silah veriyorlar." dedi. 

Türkiye'nin 'en büyük sorununun israf' olduÄŸunu savunan CHP lideri, Diyanet Ä°ÅŸleri Bakanı Mehmet Görmez'e makam aracı polemiÄŸini yeniden gündeme taşırken, ÅŸunları söyledi:

"Åžimdi MaÄŸdur edebiyatı yapıyorlar. Biz maÄŸdur olduk diyorlar.Size çerez parası dediÄŸiniz Mercedesler alındı, altınıza altın kaplama klozetler yapıldı. Asıl maÄŸdur vatandaÅŸ. Utanmıyor musunuz? Papa'yı örnek gösteriyorsunuz. Daha sonra Papa açıklama yaptı, uçağım yok israfı sevmem diyor. EÄŸer israf konusunda örnek göstereceksen neden sevgili Peygamberimizi örnek göstermiyorsunuz? 'Biz yol köprü yapıyoruz.' Yol köprü yapmayan hükümet mi var?"

 

CHP'nin kedisi Åžero
[FotoÄŸraf: Twitter/SeroCHP]

 

l KılıçdaroÄŸlu, Çankırı'daki mitingde seçim vaadlerine dikkat çekerken, geçmiÅŸ seçimlerdeki elektrik kesintilerine atıfta bulunarak "Hiç meraklanmayın, genel merkezdeki Åžero'ya söyledim. 'Bütün kedilere haber ver, trafoya girmesin' dedim. Hiç endiÅŸe etmeyin" dedi. 

KılıçdaroÄŸlu, Çankırı Belediye Meydanı'ndaki konuÅŸmasında "AK Parti'nin 13 yıldır iktidarda olduÄŸunu, ülkede 6 milyon 250 bin iÅŸsiz, 17 milyon yoksul bulunduÄŸunu" savundu. CHP lideri, "Hükümetlerin asıl varlık nedeni yoksulluÄŸu, iÅŸsizliÄŸi bitirmek, refah içinde bir toplum yaratmak. Ä°ktidar bunun için olunur. Onlar iktidarı ceplerini doldurmak için düÅŸünüyorlar, biz iktidarı halk için düÅŸünüyoruz" dedi.

'Refahı tabana yayacağım'

 "YoksulluÄŸu tarihe gömeceÄŸim" vaadinde bulunan KılıçdaroÄŸlu, "Sözüm sözdür, refahı tabana yayacağım dedim. Nasıl yayılır, gelir aktarımı yapacaksın. 'Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 2 maaÅŸ ikramiye vereceÄŸim' dedim kıyameti koparıyorlar" diye konuÅŸtu.

KılıçdaroÄŸlu, partisinin yeni 'propaganda baÅŸlattığı'nı belirtip " Bir numaralı kanun, birer maaÅŸ ikramiye verilimesi hakında kanun. Yine KılıçdaroÄŸlu söz verdi ama, BaÄŸ-Kur emeklilerine vermeyecek. Niye vermeyelim? En düÅŸük aylığı alanlar, esnaf ve sanatkar. Ona da vereceÄŸiz. Bu tür propagandalara inanmayın. Ama bir gruba, milletvekili emeklilerine vermeyeceÄŸiz. Kimse kusura bakmasın, onlara birer maaÅŸ ikramiye yok. Kredi kartları kullanan, bankalardan tüketici kredisi kullanan vatandaÅŸlarımız var. Borçlarını zamanında ödeyemediÄŸi için olaÄŸanüstü faizler uygulanıyor. Ben söz verdim, kredi kartlarının, tüketici kredisi faizlerinin en az yüzde 80'ini sileceÄŸim. Bunun devlete hiçbir yükü yoktur. Sadece namuslu, kararlı olup, halkı, sadece borçluyu düÅŸüneceksiniz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.